İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarına yönelik Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Kö
prüsü'nde alınan güvenlik önlemleri nedeniyle özellikle kentin Avrupa yakasına geçişlerde büyük trafik sıkışıklığı yaşanıyor.
Bozağiçi Kö
prüsü ile Fatip Sultan Mehmet Kö
prüsü'nde girişler teke indirildi. Trafik kilitlendi. İnsanlar korna ile tepki gösteriyor.
Boğaz kö
prülerinde alınan güvenlik önlemleri ve aramaların da etkisiyle Avrupa yakasına geçişler yavaşladı.
Kentin Avrupa yakasına geçiş yönündeki trafik yoğunluğu Boğaziçi Kö
prüsü bağlantı yollarında Kızıltoprak'a, Fatih Sultan Mehmet Kö
prüsü bağlantılarında ise Küçükbakkalköy'e kadar ulaştı.
SEFERLER İPTAL
Valiliğini karşı çıkmasına rağmen sendikaların 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamak istemesi üzerine, bölgedeki 41 okul tatil edildi.
Bugün saat 07.30’dan itibaren alınan önlemlere göre İDO Kadıköy, Kabataş, Beşiktaş ve Karaköy iskelelerinden sefer yapmayacak. Vapurlar Bakırköy ve Yenikapı’ya uğrayarak sefer yapacak. Özel deniz motorları da aynı hatlarda çalışmayacak. Raylı sistemlerde ise sadece Mecidiyeköy-Levent ve Zeytinburnu-Yusufpaşa arasında seferler sürecek, diğerleri ise miting sonuna kadar iptal edildi.
TAKSİM'DE GÖZALTI
İzin verilmediği halde 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen 82 kişi gözaltına alındı. İnönü Stadı çevresinde toplanarak Taksim'e yürümek isteyecek bir gruba, polis tarafından müdahale edildi. DİSK Genel Sekreteri Musa Çam ile Türkiye Komünist Partisi İstanbul İl Başkanı Hüseyin Karabulut'un da aralarında bulunduğu 48 kişi gözaltına alındı.
Bu arada Kabataş İskelesi'nde de 22 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Beşiktaş Meydanı'nda toplanarak, İnönü Stadı'na da yürümek isteyen gruba polisin müdahalesi üzerine 12 kişi gözaltına alındı.