Konu: Dini Sohbet
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-21-2007, 18:17   #18 (permalink)
ĄhMêT
Forumun Tiryakisi

ĄhMêT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ĄhMêT - MSN üzeri Mesaj gönder

kardeşim ilk önce aramıza hoşgeldin seni dini bölümde görmekten mutlu oldum şimdi gelelim sorularının cevabına ilk önce bu soruların cevabını iyi islam bilgisi olan kişiler vermesi gerekir ben İSTANBUL İMAMHATİP mezunuyum fakat hocalık yapmadım o yüzden çok ileri islami bilgilerim yok artık idare ediceksiniz surçüli ihsan edersek
canım ilk önce demişinki
Alıntı:
"""EGER ERKEK SU İSTESEN BİR DAGDAN DİĞER DAGA KOŞARAK ONU GETIRICEK KİŞİ KADINDIR EGER ERKEK BİR SEYE IHTIYACI VARSA BUNU YAPICAK KİŞİ YINE KADINDIR"""
şimdi hiçbir hadis kitabında böyle birşey bulmak münkün değildir yani arkadaşın bir islam cahiliymiş
islamda kadına verilen değer hiçbir dinde verilmemiştir sadece uygulamada erkekler cahillik yapmıştır bunu islama değil yanlış nefsiyle uygulayan insanlara vermek gerekir
ikinci olarak
Alıntı:
""BİZİM KITABIMIZDA KADININ ÇALIŞMASI YAZMAZ""

""NAMAZINI SU AN KILMIYOR OLABİLRİSİN AMA KAPAN İLK OLARAK KAPAN GERISI GELIR"""
demişin
böyle birşeyde yok fakat erkeğin çalışma zorunluluğu vardır islamda yani erkek ailenin rızkını getirme mecburiyetindedir
kadındaailede çocuklarını yetiştirme durumu verilmiştir
yani kadın çalışmaya mecbur değil fakat erkek mecburdur
peki mecbur olmadığı halde çalışsa olurmu tabiki olur islam kadın çalışmaz demiyor
sadece mecbur değil diyor
kapanma mevzusu ise
islamda vardır namaz gibi oruç gibi farzdır
yapanlar islami ölçülere göre yaşayanlar sevabını alırlar yapmayanlarsa aynı babaın sözünü dinlemiyenler gibi
bunun sonucuna katlanırlar fakat asla kapanmadıkları için kafir olmazlar sadece günhkar durumuna düşerler
kardeşim inş yardımcı olmuşumdur
senden istediğim başkasına bakarak islamı değerlendirmemen çünki bende dahil yanlış yapabiliriz yanlışı yapan insanlardır
islam dini değildir
seni sevgiyle selamlıyorum ahmet723

ĄhMêT Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla