Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-10-2007, 00:26   #1120 (permalink)
|| му тσυяиιqυєт™ ||
Geceчeđiя küsмeLeяiм

|| му тσυяиιqυєт™ || - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Toplam Online: 3 Saat 3 Dakika 28 Saniye

Kayseri 'de çocuklar bir mahalle meydanında ellerindeki antika paraları bilye oynamaktadırlar. Oradan geçen adamın biri, çocukların oynadıkları paranın antik değerinin yüksek olduğunu anlayınca, bunları çocuklar-dan satın almak ister.

Çocuklara teklifini yapar. :

- Oynadığınız paraları bana verin, size bir avuç para vereyim.

Çocuklar, kayıtsızca adama bakarlar, içlerinden birisi :

- Amca bunların parayla satılmasına ne gerek var. Eğer çok beğendinse, beni sırtına al, şu karşıki ağaca kadar götür, ben bunları sana bedava vereyim.adam keyiflenir, çocuğu kaptığı gibi omuzuna alır. Dediği yere doğru götürür.

Çocuk adamın sırtında, bir teklif daha yapar :

- Bu paralardan cebimde de var. Ağacın yanına kadar anırırsan,
sana onları da veririm.

adam, cevap olarak anırmaya başlar. Ağacın dibine gelirler, çocuğu indiren adam, parayı beklerken çocuk kaçar, arayı biraz açtıktan sonra, karşısına durup gülmeye başlar, adam neye uğradığını şaşırmıştır. Parayı alamayacağını anladığı için de yapacağı bir şey yoktur. Yalnız, niçin bırakıp kaçtığını merak eder ve sorar. Evladım, sırtında taşıttın kendini, Para da vermedin. üstelik anır dedin, onu da yaptım. Pekiyi, niçin kaçıyorsun, Niye paramı vermiyorsun'? çocuğun cevabı orijinaldir :

- Bre ahmak adam, sen eşek olarak, bu paranın değerini biliyorsun da, ben Kayserili olarak bilmez miyim?..

» ...BeLki öLüяüм beLki kaLıяıм, чeяiмe kiмseLeяi sevмe... «

|| му тσυяиιqυєт™ || Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla