Aklin alamayacagi kadar masum,
Siirlere konu olacak kadar duygulu asklar,
Kalbimi yerle yeksan eden ayriliklar yasadim..
Mutlu oldum cogu zaman..Pamuklara sarip sarmalayip yuregimin baskosesine oturttum aski..gozumden sakindim..cocuksu heyecanlar yasadim..bir ucurtmanin kanadina takilip avare deli divane dondum durdum..Hayat bana ben hayata daha bir guzel bakar oldum..yatagina sigmayan nehirler gibi cagladim durdum..gozum gormedi, kulagim duymadi dunya ayagimin altindan kaydi gitti de haberim olmadi..
Hasret gelip kapimi caldiginda, sevdigim yani basimdayken birlikte nefes almayi, elleri avuclarimdayken tenine dokunmayi, gozleri gozlerimdeyken gulusunu, araya mesafeler girdiginde ise varliginda yoklugunu, yoklugunda varligini ozledim..
Kiskanclik, sinsi bir dusman misali damarlarimda dolasmaya basladiginda, cicekten, bocekten, dokundugu her seyden, soyledigi ya da soyleyecegi her sozden, olur olmaz her seyden kiskandim..
Ve iki ezeli dusman...
Yalan ve ihanet...beni arkadan vurmaya calisan cift basli hancer misali karsimda belirdiginde, yuregim yandi..icim acidi..Kirildim...incindim... Gozyaslarimi, mutsuzluguma katik edip kardesce mutluluk oyunlari oynadim..Bir volkan misali kendi icimde yandim durdum, sonunda benden kalanlari yine yuregime savurdum..
Ask... oyle hassas, oyle narin, oyle kirilgan ve oyle buyuleyici bir seydi ki buna inandim..ve ask camdandi ben onu anladim..
Ates cama nasil can veriyorsa, askta insana can veriyordu..Sihrini varliginin benzersiz biciminde tasiyan cam, maddenin halleri icinde nasil zarafetle dans ediyor, ozverili ve duyarli insanlarin ellerinde nasıl bir sanat eserine donusuyorsa, Ask ta insan dogasinin her dalinda hizmet verip, kendini ispatlamaya var olmaya calisiyordu..Onu bicimlendirmek, korumak da bize kaliyordu..
Derler ki!
Hayatin en huzunlu ani mevsimine kapildigin kisinin bahcesinde acabilecek bir cicek olmadigini anladigin an'dir..
iste oylesi anlarda, ister istemez ellerimin arasindan kayip giden, tuzla buz olan ask her defasinda cam kiriklari misali yuregime saplaniyordu.. Ayriliklar,
Huzunler,
Her seferinde kapimi calan,
Gozyaslarim var..
Yuregimde cam kiriklari..
Yuregimde can kiriklari var..
Ne yana donsem o yana batar..
Ne yana donsem o yanim kanar..
ve bu yüzden hiçbir vedaya el süremedi .
kadın gitti
adam öldü
gökten üç nokta düştü
yakışmadı hiçbir aşkın sonuna (...)