10-11-2007, 13:09
|
#5 (permalink)
|
| Forum Heveslisi
Konular: 40 Rep puanı:11 Toplam Online: N/A | Alıntı: |
tek kafamı karıştıran iki kızının aynı adamla evlenmesi
| Kardeşim Açıklamak Bana düşmez ama Açıklama gereği duydum...
-Dinimizde iki kız kardeşin Aynı kişiyle,aynı zamanda evlenmesi yasaktır.Ancak Birisi vefat ettikten sonra diğeri ile evlenilebilir.Kaldıki Hz.Osman da böyle bir evlilik yapmıştır Aşağıda olayı ve Rasulün(sav)sözleriyle özetlemeye çalışayım..
Hz. Osman, hanımı Rukayye ağır hasta olduğu için, Resulullah (s.a.s)'in izniyle Bedir savaşından geri kalmıştı. Rukayye ordu Bedir'de bulunduğu esnada vefat etmiş, müslümanların zaferinin müjdesi Medine'ye ulaştığı gün toprağa verilmişti. Fiili olarak Bedir'de bulunmamış olmakla birlikte Resulullah (s.a.s) onu Bedir'e katılanlardan saymış ve ganimetten ona da pay ayırmıştı (Üsdül-Gâbe, III, 586; Suyutî, a.g.e., 165; H.İ.Hasan, Tarihu'l-İslâm, I, 256).
Hz. Osman Bedir savaşı hariç, müşriklerle ve İslâm düşmanlarıyla yapılan bütün savaşlara katılmıştır.
Rukayye'nin vefat edişinden sonra Resulullah (s.a.s), Hz. Osman'ı diğer kızı Ümmü Gülsüm ile evlendirdi. Hicretin dokuzuncu yılında Ümmü Gülsüm vefat ettiğinde Resulullah (s.a.s) şöyle buyurmuştu: "Eğer kırk tane kızım olsaydı birbiri peşinden hiç bir tane kalmayana kadar onları Osman'la evlendirirdim" ve yine Hz. Osman'a "Üçüncü bir kızım olsaydı muhakkak ki seninle evlendirirdim" demişti (Üsdül-Gâbe, aynı yer). Resulullah (s.a.s)'in iki kızıyla evlenmiş olduğu için iki nûr sahibi anlamında, "Zi'n-Nureyn" lakabıyla anılır olmuştur. Zatü'r-Rika ve Gatafan seferlerinde Resulullah (s.a.s), onu Medine'de yerine vekil bırakmıştır (Suyuti, a.g.e., 165).(Hz Osman Hz Rukiyye İle Risaletten önce evlenmiştir Yani Peygamberimize Peygamberlik inmeden önce evlenmiştir) |
| |