Konu: Dini Sohbet
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-13-2008, 03:49   #684 (permalink)
»-(¯`кυмяαℓßєßє´¯)-»
Aktif Üye

»-(¯`кυмяαℓßєßє´¯)-» - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

»-(¯`кυмяαℓßєßє´¯)-» - MSN üzeri Mesaj gönder

Şimdi önce şunu söylemek istiyorum : Allah Kur-an'ı Kerim 'de Bakara Suresinde 6 ve 7. ayetlerde buyuruyorki :
6-Küfre saplananlara gelince, onları uyarsan da uyarmasan da onlarca aynıdır. İman etmezler.
7-Allah, kalplerini ve kulaklarını mühürlemiş; gözlerine de bir perde inmiştir. Bunların hakkı pek büyük bir azaptır.
KURAN.Gen.Tr, Kuran, Kur'an, Kuran-i Kerim, kuranikerim, Quran, qur'an, holyquran, Al qur'an, Quran, holy, coran, kuruan, koran, corano, koraani, islam, muslim, allah, arabic, türkçe,meal, der heilige Koran, islam, muslim, chinese al qur'an, el sag
Yani demek istediğim ben burdan nasıl bir cevap verirsem vereyim o kişi inanmak istemedikçe benim verdiğim hiçbir cevap Tatmin edici değildir
Ama o kişi eğer gerçekten niyet edip öğrenmek isterse o zaman kolaylıkla öğrenebilir
Şimdi sorunuzun cevabına gelince :
1.) Kur-an'ı Kerim en üstün edebe göre yazılmıştır . Bu yüzden nasıl biz karşımızdaki her insana sen demeyipde siz diyorsak Allah'da kendi büyüklüğünü anlatmak için biz demiştir.
2.)Bazen televizyonlarda radyolarda basında yada sağda solda duyarız bir şirketin üst düzey yöneticisi ,müdürü yada bir futbol takımının yöneticisi Nasıl konuşur : hep derki "Biz ürettik ,biz başardık ,biz yendik gibi laflar ederler "
buda böyledir işte Allah her bir görev için bir melek görevlendirir ve melek bu görevi yerine getirir O yüzden bu biz kelimesini kullanmıştır
Yani olay bu şekildedir
Şimdi sizler eğer gerçekten inanmak istiyorsanız bu cevap sanırım yeterlidir
Ama inanmak istemiyorsanız sizi tatmin edecek cevap bulamam
Allah cümlemizi Doğru yoldan ve hidayetten ayırmasın...

ikinci soruna gelince;Peygamberler Allahu Teâlâ'nın, seçtiği kullarından birini ilâhî hüküm veya şerîatini başkalarına tebliğ etmekle mükellef tutmasıdır. Bu kelime, peygamber ile diğer insanlar arasındaki alâkayı açıklamaktadır. O da, irsal (gönderilme) ve elçilik kavramıdır.

Bu esasa göre, peygamberlerin iki görevi vardır. Bunlardan Allah (c.c) ile özel ilişkisine "nübüvvet"; insanlarla olan "ilâhî görev" ilişkisine de "risâlet" denmektedir.

Peygamberler seçilmiş insanlardır. Ancak veli kullar Allaha kulluk ve itaatle bu mertebeye ulaşmışlardır.

üçüncü soru;hayat bir sınavdır...vıcdanı bır sınav...sen fazla bunu dusunme ama hakketıgını alacaksın sen,ben,bizler..

umarım yardımcı olmusumdur...Allah'ın melekleri hep yanımızsa olsun..