Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-01-2008, 14:28   #1 (permalink)
muzur kedi
``- sto kalo

muzur kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Toplam Online: 8 Saat 25 Dakika 30 Saniye
Standart Aklıma Düşerdin

Senden kalan anılardan ne kaldıysa ara sıra aklıma düşer… Anımsarım; incecik yağan bir yağmur altında, elim avucunda, yanağım omzunda, tırmandığımız dik yokuşu.
Yeşil gözlerin, kumral dalgalı saçların, benimse sevdalı yüreğim vardı. Bir de umursamazlığımız yaşamı.

Şehrimize yıldız yağardı, onları severdik ve yoksul evlerin ışıklı pencerelerinde göz kırpan gecelerini.
Çocuk sevincimizi hiçbir şey bozamazdı; ne siren sesleri, ne taranan kahveler ne içimizden birilerini vurup öldürmeleri. Duvarlara yazılar yazıp kaçardın, sonra gülerek anlatırdın; parkımıza doğru yürürken.
Park bizimdi. Kimseler görmeden salıncakta sallanırdık ya da tahtıravalliye binerdik gökyüzüne uzanmaya .
Ertesi gün okuduğum roman bittiğinde nasıl ağladığımı anlatırdım sana, hani; açlıktan ölmek üzere olan, tanımadığı yoksul adama ölen bebeğine emziremediği sütünü veren kadının romanıydı. Sonra; sefilliğini konuşurduk insanlığın, gözlerimizde hüzünlü bulutlar dolaşırdı.
Savaştan çok korkardım. Kısa sürerdi hüzünlerimiz. Ne çabuk unuturduk her şeyi, henüz büyümüştük ondan mı? Zaman hemen bitecekmiş gibi çok şey anlatmaya çalışırdık birbirimize, zaman hiç bitmeyecekmiş gibi aldırmaz olurduk ansızın.
vara yoğa gülerdik, sonra; beni öperdin... öperdim seni.
Birbirimizin olmaya engel hiçbir şey yoktu ama sadece öperdik birbirimizi. İncecik bir yağmur yağardı ardından, elim avucunda inerdik şehrimizin aşağılarına yürüyerek. Ne güzel üç eylül yaşadık seninle ilk sevgili... geleceğimizi hiç konuşmadan.

gün içinde aklıma düşerdin
dalgalar çarpardı ıssız bir kumsala
deniz kuşlarının kanat seslerini dinlerdim
bir denizim yoktu
bozkırdı bizim oralar
titretirdi ayaza duran geceler
çıplak mor dağlara uzanan
kurumuş söğüt ağaçlarımız vardı
hüzünlü bir öyküye konu olacak kadar
aklıma düşerdin gün içinde
dünyanın kıyısından düşüverecekmiş gibi
ürperirdim ardından