Kimse yok muuuu? -Kimse yok muuuu? Ben geldim makbule, ahırının direği geldiii.
-Hoş geldin bey, geç geç.
-Ufff belim nasıl tutulmuş.Çok yoruldum yaaa.Bu gün akşama kadar ayaktaydım.Bütün gün tokalaşan adamları seyrettim durdum.Gelen gidende çok oldu.
-Ben de hep bekledim bugün.Bir almaya gelen olur diye çok bekledim ama bu saat oldu kimse gelmedi.
-Gelirler gelirler.Senin kıymetin belli değil hanım.Ha bu arada hakkını helal et,satıldım.
-Aaaa öyle mii! Sevindim be,mübarek günde gideceksin.Ben de yakında gelirim nasipse.Ne mutlu sana.Aslan kocam benim.
-Hiç sorma yaa.Nasıl gurur duydum kendimle varya anlatamam.Adamlar bi baktı bana "Aha işte bu olsun" dediler hemen.Tam altı kişi ortak.Hepsi de beyendi beni.Hem de 2.5 milyara gittim.
-Vay bee.Helal olsun sana erim benim.Az bile sana azz.Eee,boylu poslu öküzsün.Boşuna mı sevip aldık seni?
-Alooooo.Ne o öyle öküz möküz,n'oluyo?
-A aa!Ne yani öküz değil misin?Ne alınıyosun anlamadım ki.Sende bir garipsin haa.
-Ya öküzüm tabii de,sen gene de yüzüme karşı deme öyle.Ha bak vakit varken vasiyetimi de diyeyim de bakarsın satılmazsının falan gözüm arkada kalmasın.
-Yahu niye satılmayayım?Benim senden neyim eksik?En az 250 kilo antrikot çıkar benden.Kızın desen tam süt danası.
-Bana bak Makbule hayvanlık yapma.Gİder ayak toslamayayım şimdi sana,doğru konuş.Nazan nerde?Ona da vasiyetim olacak.
-Burdayım baba.
-Hah,gel kızım gel.Ama önce sen Makbule.Akşamları meradan eve dönerken sürüye fazla takılmayacaksın.Kenardan kenardan doooğru ahıra duydun mu beni?Kızını da yanından ayırmayacaksın.Emin ol hortlar gelirim,ikinizi de buracıkta gebertirim.Kızım,sende benim kurban babam var diye edebinle ananın yanında dolanacaksın tamam diy mi?Makbule bak dizinin dibinden ayırma bu kızı,öküzün tekine gitmesin.
-Ona öküz deme baba,seviyorum onu. |