Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-23-2006, 22:27   #2 (permalink)
Aksam_Gunesi
Forum Üstadı

Toplam Online: N/A

Her Kapı ALLAH’a açılır.. -2-

Bu gece bir cumartesiyi bir pazara bağlayan gecelerden biri.. Saat 01:30 ..
Yine kulaklarım manyetik bir şeride serpilmiş ve bir cihaz aracılığı ile dinlenmeye elverişli duruma getirilmiş ilahilerle istirahate çekilmiş.. Çağın muhteşem bir icadı olan, adına Bilgisayar denilen bir araçta olup bitenleri gözlerin görmesini sağlayan saydam penceresinde gözlerim.. Parmaklarım klavyenin üzerinde trafik gerçekleştirmekte.. Aklım geçen dünün çevirdiği bilgi-kurum filmini kayıda aldığı bandından, fantazi perdesine yansıtmakta.. İzleyen düşüncelerim ise yalnızca seyirci kalmayıp, kritikler üretmekte..

Evet; bu gece kalem ve kağıtlara eziyet çektirmiyorum.. Onlardan daha kompleks yapılara sahip aletlerle aktarıyorum gönlümü ziyaret edenleri gecenin alacakaranlık boşluğuna.. Sanki gökteki ay’a hitab eder gibiyim.. O ise suskun, ama ışığını esirgemiyor benden.. ‘Ser! ’diyor ‘kalbindekilerini huzuruma’.. ‘Olsun bu gece akan gözyaşların ışığımın şavkında bir kankırmızı bir kilim’..

Tasarladığım sonuca ulaşmak için belirli bir gereci tercih etmiyorum.. Ben, insanların güya hayat şartlarını kolaylaştırmak amacıyla icat edip, kullanıma sundukları her nesneye değer verenlerden değilim.. Onlar maddelerden oluşur, cisimleri vardır yalnız.. Yalnız maddeden meydana gelen cisimler, görevlerini yerine getirdikten sonra zerrelere ayrılmaya mahkumdurlar.. Ya CAN ? Ya RUH ?.. Onlar YOK olmayan varlıklardır.. Güzel olan; elbette RUH’un güzelliğidir.. O da; insanın güzel ahlakı ile yansır bedenden doğru dışarıya..

Ben, güzel olan her varlığı seven insanlardan biriyim.. Lakin sevmekten dahada ileriyim.. Yaratılanların tümüne serpmişim sevgimi.. Buda Yaratan’dan ötürüdür.. Varlıkları seyr ederken, onlara sahib olma arzusu zayıflamış bende.. Onların kötülerine vede kötülüklerine tahammül kuvveti çoğalmıs aynı zamanda..

Bağrımda barınanlar vardır elbet.. Onlar uykuda değildir ama.. Ordakiler güzellikler, şirinlikler, aşklar, ve sözlerle tabiri olamayacak şekilde iyiliklerdir.. Zannediyorumki, seviyeleri anlayışımıda aşmıştır.. Bundandır; yaşayış şeklimin kıymeti elimdekilerle ölçülemez elbet hiç bir zaman.. Hayatım sahte ve yalandır bu yüzden.. Çünkü; çabalayıpta gerçekleştiremediğim şeylerle, hemde öz benliğime ters olan ortamlarla donanmış yıllara benim gerçek yaşantım demeye varmaz dilim.. Binlerce değişik faktörün rol oynadığı mazim diye isimlendiririm geride bıraktığım gençliğimi..

Değildir felsefe yapıtları veya utopya romanları derlemek muradım.. Uykum gelmiyor diyerek, zaman doldurmakta iseğim dışında.. Şüphesizki.. Benim, tanımaya çalıştığım kalbimi, kapasitesini keşf edemediğim aklımı, derinliklerine ulaşamadığım ruhumu tamamıyla bilen O herşeyin kemalini kendinde bulunduran ALLAH benimledir.. Bunlar, benim O’na dua ve niyazlarımı dile getirişimdir.. Şüphesiz, ben yazmasamda O bunları bilir..

RABB’im! Bana verdiğini öyle verki.. Verdiklerinle, verdiklerini hak edenleri sevindireyim.. Beni senden başkasına, yaratılmışlara muhtaç eyleme.. Muhtaçların faydalanacağı kulun eyleki, hayırlara sebeb olabileyim.. amin..
Aksam_Gunesi Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla