Her kapı ALLAH'a açılır -6-
Günlerdir başımdaki, alnımın tam ortasında, kaşlarımın üstündeki ağrılara ehemmiyet vermemiş idim.. Demiştimki ''RABB'im bana verirde, alırda..'' Başım O'nun, kaşım O'nun.. Alnımdaki ağrım O'nun, Aşk ile yanan bağrım O'nun.. diye derken ve düşünürken..
.. Bir ses duydum kalbimin ta derinliklerinden, aklımın ortasına doğru sızan.. ''O alna secde yakışır ey insan.. RABB'ine, ve yalnız O'na secde et''.. ALLAH vardır ve birdir.. Kulluk ancak ALLAH'a dır.. Namaz ALLAH'a.. Önünde ALLAH'a eğilsin belin ve boynun.. Secde ancak ALLAH'a dır.. Secde et.. Secde etki, mirac'ını gör.. Secde et'ki, alnın öpülecek alın olsun.. Namazı ''dosdoğru'' kıl..
O ağrı ne ağrı idi.. Damarlarımı çatlatırcasına.. Alnımın ortasına sanki tokatlar üstüne tokatlar atılmış gibi, kaslarımdada vardı o ağrı..
SEN..! Sen hala dünyalığın peşindesin.. Sen hala aramaktasın.. Aç gözlerini, aç kalbini ve gör halini.. Vaziyetin berbat.. Sen ise bedbaht.. Bekleme RABB'inden başkasından yardım.. RABB'in den iste ne istersen.. SEN O'ndan razı olki, O'da senden razı olsun.. Aç gözlerini, aç hislerini ki.. Tat güzellikleri.. Tevekkül eyle ey aciz..
Paramparça oldum.. sayısızca bölüklere bölündüm.. Acı neki ? .. Ağrı neki ? Dünyadaki dertler neki ? Koskocaaa bir HİÇ !!
Ya ben.. ''ben'' demekten korkan ben.. Ben neyim? .. Yalanların peşinde yorgun aklını koşturan bir garip..
Kendine gel, özüne dön artık.. hatırla O ZAMAN verdiğin SÖZ'ü ki.. RABB'in sana ve aklına sonsuz enerji ve kuvvet versin.. Kır o batılın zincirlerini.. ''Delikanlı elbiseni'' giy artık.. Bak, bak etrafına.. bak dünyaya, bak senden önce geçen kervanlar sürülerine.. NE almış onlar beraberinde götürecek ?.. NE kadar konaklamış onlar bataklık kenarındaki bu han'da ? İbret al.. Toparla kendini.. Tevekkül et..
Her kapı ALLAH'a açılır.. HER KAPI.. O'ndan geldin, O'ndan geldi herşey.. Yine O'na döner ve dönecektirde.. O halde, O'na dön.. Her bir imkanında secde et RABB'in olan ALLAH'a.. Secde etki, sana vereceklerini versin, senden alacaklarını alsın.. Başının ağrısını verdiği ve aldığı gibi.. |