Her kapı ALLAH'a açılır -10-
Bazıları derlerki.. Sen günahmı işliyorsun!?.. Sen hatamı yapıyorsun!?.. Herkes Sen !! gibi olsa..
Ben !! gibi... nasıl ben gibi ? Namaza durduğum an dili tutulan ben gibimi !?.. Yalanı sevmeyen ben gibimi !? Yoksa, dünyayı seyreden ben gibimi !? Hayır.. Herkes ancak KENDİ gibidir.. Herkes ben aciz'den daha iyi olmalı.. HAKK'a benden daha yakın.. Amellerini benden daha güzel ve doğru gerçekleştiren olmalı herkes.. Ben gibi eksik değil.. Zira ben ''Ben'' demekten çekinirim..
Gözlerim buğulanır insanları düşündükçe.. Kalbime mızraklar saplanır bir kardeşim bana birisinden birşey anlatırken ''Senden iyi olmasında..'' diye başlarsa.. Neden benden iyi olmasın? RABB'im has kullarını yüceltsin.. amin..
Ben dünyayı istemem.. Ben kendim için istemem.. İstersem o mübarek büyüklerim için, anam ve babam, kardeşlerim için, yanımda olmayan iki nur parçası kızlarım için, mümin kardeşlerimin hepsi için, daha nice insanlar için RABB'imden mağfiret isterim.. RABB'imin rızasını.. RABB'imin rahmetini.. İstemek benim kitabımda budur ancak..
Ben gibi olmasınlar.. Ne gecesi gece, ne gündüzü gündüz.. Bu gece varım, sabaha yokum.. Bu gece burdayım, sabaha başka diyarlarda.. Ben bilebilirmiyim nerdeyim? .. Bilemem elbet.. Beni ve aklımı yaratan ALLAH bilir ancak..
Damarlarda dolaşan kanların mucizeleri nelerdir.. Kalbe gelen ilham nedir.. Akılda dolaşan seyirler nedirki.. Bilen varmı ALLAH'tan başka.. Biz Yürek Esintileri der geçeriz.. Biz kelime oyunlarıda deriz bazen.. Veya derleme.. RABB'im beni yalnızlıkla imtihan ediyor belliki.. Daha doğrusunu ancak ALLAH bilir..
Parmaklarım yorulur yazmaktan.. ''Tükenmez'' dediğimiz kalemlerden çokları tükendi elimde.. Düşünmeye sarfettiğim enerji parayla olsaydı, bilemem faturası ne kadar olurdu.. Bana dıştan bakanlar ''herkes'' gibi, yani bildiğimiz ''modern avrupalı'' sanarlar.. Nasılda yanılırlar.. Objektif görüş açısıymış.. Yani insan nasıl giyinirse, karakteri ona göre olurmuş.. Yok efendim, saçının şeklinden okuduğu kitapları çıkarırlarmış meğer.. Nasılda yanılıyorlar.. Saçmalıyorlar.. Cahil olduklarını kendileri kabul etmeden, açıkça vurguluyorlar.. Bundan ise haberdar bile değiller.. Kalplerdekini ancak ALLAH bilir.. İnsanlar değil..
Hamd olsun O Alemlerin RABB'ine, bana tüm insanları kapsayan bir gönül vermiş.. Onlara merhamet sahibi bir ruh vermiş.. Sevgime ise diyecek yok.. Ama kimki anladı bunları ?.. Anlayacak kim? .. Kabul edecek varmı?.. Kelimelerin manasını bilmeden, tanımadan ve kavramadan konuşabilenlermi? .. Elbette hayır.. Ancak ALLAH'a yakın olan, Muhammed'e aşık olan, bir insan bile ayırmayan, tümüne tebessüm edebilen anlamıştır.. ''Her kapı ALLAH'a açılır'' yazılarını okuyunca anlayan anlamıştır.. O halde ben gibi olmasın o kişi.. Kendi gibi olsun.. Kendi özü gibi.. Tertemiz, pür-i pak.. Her an dilinde ALLAH, kalbinde ALLAH.. Gözlerinde yaş.. Göndünde hüzün.. Kimselerin göremeyeceği hüzün..
Aynı anda hem ateşler içinde yanıp, hem buzların içinde donan iseniz, anladınız demektir.. Dualarım sizler içindir.. RABB'im kabul buyursun..
O tüm kemaletin sahibi olan ALLAH beni ancak bilir.. Her kapı O'na açılır |