Her Kapı ALLAH'a açılır -11-
Ne kadar dağınığım.. Ne kadar parçalara bölünmüşüm.. O kadarda zorlanırım kendimi toparlamakta..
Gözlerim sokakta, kırmızı lambada yeşilin yanmasını beklerken emanet vücudum, aklım Fezadaki Sirius Yıldızlar kümesini gezer.. ALLAH'u EKBER!.. O an panorama oluşuverir gönül gözlerimin istikametinde.. Oralarda bir Yıldız ''bizim'' Güneşimizden 80 Milyon kat daha büyük imiş.. ALLAH'u EKBER!..
Bir araba kaldırıma çok yakın yaklaşır.. O an nedirki olanlar mucizeler hazinesi olan vücudumda, hemen bir iki adım geriye çekilirim !?!.. ALLAH'u EKBER!.. Sonra yeşil yanar.. Adımlarım ondört metre kadar geniş yolu karşıya.. Karşıdaki ham kestane ağacı, yapraklarını dökmeye başlamış artık.. Sonbaharı selamladım kalbimden.. Kaldırım yaprak, kestane kabukları ve kabuklar yere düştüğünde açılıpta içinden çıkan ham kestanelerle dolu.. Ayağımın ucu ile kenara itekledim bir kaç tanesini.. Sanki yolumu kapatacak o yerdekiler.. ''Neler oluyor aklımda'' diye düşündüm bir an..
Bu şehrin altyapısı bir yeraltı şehrini andırırmış adeta.. Belirtilerini herkes görebilir elbet.. Ama tamamını değil.. Deprem bölgesi değilmiş buralar.. Bir kez sallanırsa şiddetlice, altşehrin üste geçmesini ne engeller acaba?.. ALLAH'ul AZİM!.. ÜçMilyonYediyüzBin insan yaşıyor bu şehirde.. Her gün değişik yüzlerle karşılaşır insan.. Acaba dün gördüğümüz yüzü unutuyormuyuz?.. Yoksa, hakikaten hep başka insanlarmı her gün karşılaştığımız?.. Ne sırdır bu!.. RABB'imin incelikleri..
Bir uçak geçer ta bulutların arasından.. Sesini duyup, başımı kaldırır bakarım.. Nedir onu orda tutan?.. Acaba kimler vardır içinde onun.. Pilot ne yapmaktadır ve neler geçer aklından?.. Bir an gözler şaşar, optik bir yanılma oluşuverir aniden.. Düşecekmiş gibi olur uçak.. Bir ürperme belirir, tüğlerim diken diken olur hemen.. Neler olurki, saniyenin binde birinde, sinir ve duygu sistemlerimde !?.. TEK Yaratan olan ALLAH bilir şüphesiz..
Bir sinek vızıldayarak uçar geçer sağ tarafımdan.. Hayran olurum o mahluka.. Zikreder çünkü RABB'ini o.. Hemen aklım derki; tevbe et.. Sen zikrden uzaklaştın.. Estağfirullah.. Tevbe ey güzellikler Sahibi RABB'im.. Bir sinek ile hatırlatırsın SEN bana KENDİNİ.. Gözlerim dolar.. Yüzümde hüzün manzara olur o an.. Etraftakilerin bana baktığını görürüm.. Tebessüm ederim onlara.. Onlar anlamazlar hüznümü.. RABB'imin dilediği olur..
Bu ara yol bitmiş.. Gelmişim işyerime.. Bismillah der koyulurum işime.. Kalem yazarken ALLAH yazdırır, unutmam.. Parmaklarım bilgisayar tuşlarını gezerken ALLAH gezdirir, unutmam.. İnsanların dertlerini dinlerken ALLAH dinletir, unutmam.. Her çare ALLAH'tandır, unutmam.. RABB'im aklımızı sabit kıl derim.. Bize en inceliklerini anlayacak idrak bahşeyle derim.. Bizi günahlardan, haramlardan her daim koru derim.. Duadır yaşanan her an..
Ama.. Dağınığım.. Çok dağınık.. Günümüz tabiri ile bana ''Sen.. -normal-.. değilsin''.. derler.. ''Deli''dir ondan murad.. Deli olmadan yaşanmazki..
Ben kapılar görürüm.. ALLAH'a açılan kapılar.. Çünkü her kapı ALLAH'a açılır.. |