Geri git   Tatlı Aşkım > »»-(¯`v´¯)-» Genel »»-(¯`v´¯)-» > Enteresan Olaylar
Kayıt ol SohbetTop 10 Üyeler Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Uyarılar

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 05-25-2007, 00:06   #1 (permalink)
♥ u м u d u м S u и ♥
 
bitAnEcik_bitAnEm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: 4 Gün 18 Saat 6 Dakika 21 Saniye
Standart Lise ögretmeninin acı mektubu (acı ama gerçek)

Merhaba!

İstanbul’da bir lisede öğretmenlik yapıyorum. Çalıştığım okul, çoğunluğu Anadolu'nun en ücra köylerinden gelip yerleşen (yerleşemeyen) insanların oturduğu bir çevrede. Etrafımız gecekondu mahalleri. Gecekondu olmayan yerlerde de derme çatma binalar var. İstanbul’un pek çok yerinde artik görmeye alıştığımız bir manzara var aslında burada! Sözünü ettiğim yerleşim yerinin 5 dakikalık mesafesinde modern bir alışveriş merkezi var! Atardamarın hemen üzerinde bu okul.



Biliyor musunuz, bu yıl lise1. Sınıfta okuma yazma bilmeyen bir öğrenci var.

, bir öğrenci okula "satir" getirmekten uzaklaştırma cezası aldı.

, iki hafta önce okulun önünde çıkan bir kavgada bir öğrencimin boynu döner bıçağı ile kesildi; 28 dikiş atıldı. (Çok şükür sah damarına gelmedi)

, bu çevrede kimse kisin aksam besten sonra sokakta yalnız yürümüyor.

, geçtiğimiz hafta, bebek bekleyen müdür yardımcımız bir öğrenci tarafından karni tekmelenmekle tehdit edildi.

, dışarıdan elini kolunu sallaya sallaya giren bir adam, kendisini dışarı çıkarmaya çalışan kat nöbetçisi bayan öğretmeni bıçakla tehdit etti.

, derste sıkıntı yarattığı için öğretmeni tarafından cezalandırılan öğrencinin aşiret olan ailesi okulu bastı.

, bir öğretmenimiz sınıfta bıraktığı öğrenciden tehdit telefonları aldı.

, öğrencilerimizin %86'si sigara içiyor.

, öğrencilerimizin %42'si hap kullanıyor.
, okulun etrafında hap satanları, okulun içinde hap kullananları polis biliyor.

, öğrencilerimizin %23'ü ensest ilişki mağduru.

, geçtiğimiz yıl bir kız öğrencimizin babası çocuğundan (öğrencimizden) dayak yediği için okula sığındı.
, yalnızca koridorda birbirlerine çarptıkları için kavgaya tutuşan iki kız öğrencinin aileleri okulun önünde birbirlerine yumruk yumruğa saldırdılar.

, bazı kız öğrenciler 100 kontör karşılığında minibüs şoförlerine, hali saha sahiplerine kendilerini kullandırtıyorlar (cinsel anlamda)

, bu yıl bir erkek öğrenci, bir kız öğrencinin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söyleyerek şikâyette bulundu.

geçtiğimiz yıl bir anne, kızının saçının boyalı olması üzerine okula çağırıldığında, kızını okula koca bulmak için gönderdiğini bu nedenle de süslenmesi gerektiğini söyledi.

velilerin %42'si kayıttan sonra bir daha okula uğramıyor.

, maddi yetersizlikten dolayı üç, dört aile bir oda-bir salon bir evi paylaşıyorlar. (Sayıları azımsanamayacak ölçüde.)

, her ay öğretmenler aramızda para toplayıp bir öğrenciye bot, palto veya okul araç gereçleri alıyoruz.

, geçtiğimiz yıl cuma okul kapanışı töreninde baygınlık geçiren bir öğrencinin iki gündür hiçbir şey yemediğini öğreniyoruz.

, öğrencilerin çoğunun hayatında kan davası, intihar, boşanma, dayak, kaçma, kaçırılma, hapis gibi hikâyeler var. (Ailelerinde yasanmış)

, geçtiğimiz yıl iki gün boyunca evine gitmeyen bir öğrenciyi velisi gelip okulda arıyor. (Kızın biriyle kaçtığı anlaşılıyor daha sonra.)

, annesi babası ayrı veya boşanmış olan öğrencilerin çoğu uzak akrabaların yanında kalıyor. Anne ya da baba almak istemiyorlar veya! Üvey anne babalar istemiyor.

, geçtiğimiz yıl sorun çıkardığı için müdür tarafından tartaklanan bir öğrenci mahalleden topladığı tanıdıklarıyla müdürün odasını basıp tehditler savurdu.

, veliler toplantılara "ocakta yemeklerini bırakarak", ayakkabılarının topuğuna basarak, mantolarını omuzlarına atarak geliyorlar.

, velilerin büyük bir çoğunluğu öğretmene nasıl hitap edileceğini bilmiyor. (Güzelim, hanim kızım, sen, hocaaaaa, ablası!)

, geçtiğimiz yıl 1000 öğrenci kapasitesi olan okulda kütüphaneye üye olanların şayisi 7(yedi)'di.

, öğrenci tanıma formlarındaki "Çaldığınız müzik alet(ler)i" bölümüne radyo, teyp, walkman yazan azımsanamayacak sayıda öğrenci var.

, öğrencilerin azımsanamayacak bir bölümü doğum tarihlerinin gün ve ay kısımlarını doğru yazıyorlar ancak yıl bölümüne 2004 yazıyorlar!

, lise birinci sınıf öğrencilerim "Soru işareti nerede kullanılır?" soruma yanıt veremediler.

, *10 lisesine kayıt yaptıran bu öğrenciler çarpım tablosunu bilmiyorlar; 10 ve katları ile çarpma ya da bölme işlemi yaparken bile hesap makinesi kullanıyorlar. (Geçtiğimiz ay sinirden gözlerine kan oturmuş bir halde sınıftan çıkan matematik öğretmenimiz koltuğa çökerken öğrencilere bir ders boyunca 300'ü 2'ye böldüremediğini anlattı.)

, maddi durumu iyi olan sayılı öğrencilerden birinin velisi, geçtiğimiz yıl akan damımızı onardı. (Notlarının hemen hepsi zayıf olan öğrencinin sınıf geçmesi şartıyla!)

, öğrencilerimizin %60'i sağlıksız beslenmeden dolayı hasta (aralarında dispanserlik olanlar var) ancak öğrencilerimizin %90'inda cep telefonu var. (Cep telefonları son model, bazıları kameralı)

Ben bu okulda 3 yıldır öğretmenlik yapmaya çalışıyorum. Bu olaylara alışmamak için, artik alışıp bunları neredeyse doğal karşılayan yılların öğretmenleri gibi olmamak için uğraşıyorum.

Biliyorum ki eğer alışırsam geleceğe dair hiçbir umudum kalmayacak. Her gün büyük bir çaresizlik ve endişeyle "Acaba bugün ne olacak?" diye başlıyorum isime. Olaysız geçen günler Allah’ın nimeti!

Biliyor musunuz, sınıfta gezinerek ders anlatırken Atatürk'ün gözleriyle karsılaşmamaya çalışıyorum, kafamı kaldırıp resmine bakamıyorum. Basımın üzerinden "Ey Türk Gençliği!" diye bağırdıkça utancımdan omuzlarıma gömülüyorum.

Biliyor musunuz, 10 Kasım’larda, 29 Ekim'lerde şiirler okunurken, marsımızı dinlerken ağladığımda herkes günün anlamına ağladığımı sanıyor; oysa çaresizliğe ağlıyorum.

Muhtaç olduğu kudretin dolaştığı asil kani uyuşturucuyla zehirleyen öğrencilerimi kurtaramıyorum. Öğrenmeye direnen, kendini kapatan öğrencilerime İstiklal Marsı’nın anlamını bile öğretemiyorum.
__________________
u M u D u M S u N
bitAnEcik_bitAnEm Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-25-2007, 11:35   #2 (permalink)
ĸıгıĸ ժüşüო
 
GökKusağıM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: 3 Gün 1 Saat 45 Dakika 32 Saniye
Standart

geçtiğimiz yıl bir anne, kızının saçının boyalı olması üzerine okula çağırıldığında, kızını okula koca bulmak için gönderdiğini bu nedenle de süslenmesi gerektiğini söyledi.


yazık yaa ne haLe geTiriyoLar kendiLerini payLa$tıgın için saoL..
__________________
Bu garip fani beden bu deLi ruh benim
Atamam satamam dert benim dertLer benim
Bu acı kızgın hüzün kırık düşLer benim
GökKusağıM Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-25-2007, 13:09   #3 (permalink)
SeN KaLßiMiN NAZARboncuğu
 
ßαнα∂iяєм - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: 7 Saat 48 Dakika 32 Saniye
Standart

görmüştüm bunu
içler acısı bir durum gerçekten
__________________
ßαнα∂iяєм Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-25-2007, 13:38   #4 (permalink)
Deneyimli
 
Ask_perisi_efsu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: 3 Saat 17 Dakika 50 Saniye
Ask_perisi_efsu - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

Yazık yaa şu halimize okuduğumda utandım wallahi nasıl bir türkiyede yaşıyoruz anlamış değilim ...
insan dünyaya çocuk bile getirmek istemiyor sırf bu yüzden..
tanıdığım bir sürü aile var çocuklarını okula göndermiyorlar yada ilk öğretimden sonra okutmuyorlar sebep ? sadece yukarıda yazılanlar sayılarca çocuk var okumayan eğitimini tamamlamayan... bende dahil olmak üzere aslında
Allah sonumuzu hayırlı eylesin korkuyorum artık
Paylaşım için tşk arkadaşım...
__________________
Sevmek Yaşamanın Temelidir....!

[01.02.2006] Beraber Yüreyeceğimiz Yolda ilk Adım....


Seninle Çok Mutluyum Birtanem....
Ask_perisi_efsu Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-25-2007, 14:24   #5 (permalink)
Foruma Isınan Üye
 
Arwen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: 2 Saat 1 Dakika 33 Saniye
Arwen - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

cık cık cık yazık ya
o pislik aileler çocukları okuyamayıp cahil kaldıkları için bu haldeler.cidden çok yazık
__________________
Arwen Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-25-2007, 16:21   #6 (permalink)
Forum Heveslisi
 
ask_melegi17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: N/A
Standart

yazık yaa ama önce aileden başlamalı herşey die düşünüyorum ki ailelerinin yaptıklarına bak
__________________
(\__/)
(='.'=)
(" )_(" )...
♥ღ ★ღ ♥
ask_melegi17 Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-25-2007, 17:10   #7 (permalink)
Aktif Üye
 
fearles_in_love - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: 36 Dakika 40 Saniye
Standart

resmen bir rezillik utanma yok bunlarda allah ım onlara akıl fikir versin....yazık be yazık...
__________________
fearles_in_love Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-27-2007, 10:25   #8 (permalink)
Foruma Alışıyor
 
Toplam Online: N/A
Standart

allah yardımcınız olsun hocam bu genclık nerey gıdıyor boylke ya bızım okulda sıkıyosa sacını boya,,,yazık ya vala
__________________
HaNi iNsAn aGlAmAk iStEr gOzUnDeN YaS GeLmEz.,.HaNİ gUlMeK IsTeRdE aMa yUrEkTeN gUlEmEz.,. hAnİ BıRıNı BeKlEr dE o HıC gElmEz iŞTe o An ÖLMEK İSTERDE ÖLEMEZ!!
elif_ Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-07-2007, 16:16   #9 (permalink)
Forum Heveslisi
 
AsLı_10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: 1 Saat 20 Dakika 50 Saniye
Standart

Öğretmenlik çok zor gerçekten
Hele ki lise öğretmeniysen vay haline

Okuduğumuz yazıdada bu açık açık ortada
Allah sabır versin öğretmenlerimize ne diyeyim
AsLı_10 Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Acı ama Gerçek:(... grkem Gizemli Dosyalar 48 06-18-2008 20:04
Bir lise öğretmeninin acı dolu mektubu DAMLA IRMAK Paylaşmak istediklerim 14 09-06-2007 19:31
Acı aMa Gerçek... :(( *KaLpSiZ* Dini Resimler 24 08-13-2007 07:18
Acı Gerçek:( RocK StaR HikayeLer & Öyküler 5 03-06-2007 18:12
Her Güsel Şey Gibi İşte Bu Da Acı Mı Acı Bitti... SweeT_AnGeL Paylaşmak istediklerim 9 01-12-2006 18:35


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:08 .


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0
2005-2008 TatLiaskim.Com Forumları
karınca duası gamze kıvılcımcevher yenel oceans çetesi iyi uykular mesajı erzurumdizi izle kötü insanları tanıma senesi msn 9.0 full bbg evleri youporn elif ece uzun grup mp3 hayat döner sana blingee balca gece gülü nihat alptuğ altınkaya düşlerimin prensi pornsu pornuz pornhub youporn youporn