Geri git   Tatlı Aşkım > »»-(¯`v´¯)-» Genel »»-(¯`v´¯)-» > Güncel Haberler
Kayıt ol SohbetTop 10 Üyeler Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Uyarılar

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 03-18-2006, 21:41   #1 (permalink)
Forum Heveslisi
 
sevoş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: N/A
Standart Fransa sokakları alev alev

Fransız öğrencilerin iş yasası eylemleri, 80 kentle tüm ülkeyi sardı. 300 kişi gözaltında. Paris'te bugün 1 milyon kişinin yürümesi bekleniyor. Chirac, diyalog çağrısı yaptı
PARİS - Fransa'da hükümetin gençlere istihdam sağlanacağı şiarıyla pazarladığı ancak sosyal güvenliği budayan 'İlk İş Sözleşmesi' (CPE) yasasına üniversitelerdeki tepki çığ gibi büyüyor. 7 Mart'ta başlayan protestolar, önceki gün tüm ülkeye yayıldı. 80 kent ve kasabadaki 200 ayrı gösteride, polise göre 257 bin, organizatörlere göre 300-600 bin kişi sokağa döküldü. 187'si öğrencilerin polisle kıyasıya çatışıp araçlarla dükkânları ateşe verdiği başkent Paris'te olmak üzere 300 kişi gözaltına alındı. 84 üniversiteden 64'ü de eylemlerden etkilendi. Bugün sendikalar ve sol partiler dahil Paris'te yapılacak yürüyüşe 1 milyon kişinin katılması beklenirken, hükümete arka çıkan Cumhurbaşkanı Jacques Chirac dün taraflara acilen diyalog kurma çağrısı yaptı.
Paris'te, önceki gün Sorbonne yakınında organizatörlere göre 120 bin, polise göre 30 bin eylemci toplandı. Liseli Öğrenciler Sendikası'nın da katıldığı gösteri, davullar çalınan barışcı eylem olarak başlasa da tansiyon yükseldi. Öğrenciler, çevik kuvvet güçlerini Nazilere benzetip taş, teneke kutu ve molotofkokteyli atarken, onlarca dükkânın camları kırıldı, onlarca araç ve bir gazete bayisi ateşe verildi. Polis ise plastik mermi, cop, tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullandı. 46 polis yaralanırken, bir kuyumcuyu kundaklayan beş kişi dahil 187 eylemci gözaltına alındı.


Türk öğrenci de şikâyetçi
Bir öğrenci, "Boğazınıza bıçak dayalı yaşayamazsınız" derken, Türk öğrenci İlker, "Önce okulları zorlaştırdılar. Şimdi iş kuralları.
Üniversite mezunları, zor iş bulacak. Fen lisesindeyim ama mecburen teknik üniversiteye gideceğim" tepkisini gösterdi.
Marsilya, Toulouse, Montpellier, Lyon, Grenoble, Bordeaux, Rennes, Lille, Clermont-Ferrand, Limoge, Angers ve Nantes gibi kentlerde de eylem vardı. Rennes'de 100 öğrenci, belediyeyi kısa süre işgal etti. Polis, çöp tenekeleri yakıp araçlara zarar verenlere karşı göz yaşartıcı gaz kullandı. Nancy'de bir polis, Nantes'da iki müdür ve Montpellier'de bir eylemci yaralandı.
Kasımdaki göçmen isyanında eylemcileri 'pislikler' diye niteleyen İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy aynı telden çalıyor: "Bunlar savaşmaya gelmiş birkaç yüz suçlu. Aralarında aşırı sağcılar, aşırı solcular, anarşistler, holiganlar ve komşu semtlerin soytarıları vardı." Ama Öğrenci Sendikaları (UNEF) Başkanı Bruno Julliard hükümeti olayları tahrik etmekle suçladı. Chirac dün öğrencileri şiddete karşı uyarıp diyalog çağrısı yaptı. Yasanın mimarı Başbakan Dominique de Villepin de konuyu üniversite rektörleriyle görüşeceğini söyledi. Fransa'da son anketler halkın yüzde 68'inin yasanın iptalini istediğine işaret ediyor.
__________________
Aşkın gözü kördür. PROPERTİUS
İlk ve son aşkımız kendimize karşı olandır. BOVEE
Aşk, masraflarla çevrilmiş bir duygu okyanusudur. LORD DEWAR
sevoş Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-19-2006, 13:08   #2 (permalink)
Forum Üstadı
 
Toplam Online: N/A
Standart

paylaşımların icin sagol
Aksam_Gunesi Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-19-2006, 16:15   #3 (permalink)
Forumun Tiryakisi
 
*°|CaRaMeL_a|°* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: N/A
Standart

sevoş, bilgi icin tskler
__________________
Sнσятєsт ωσяđ ı κиσω ıs » I
Tнє sωєєтєsт ωσяđ ı κиσω ıs » Łσ√є
Tнє вєsт ρєяsσи ı κиσω ıs » ỵσυ
*°|CaRaMeL_a|°* Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
aLev aLev - FD :) [aLıntıDır] || му тσυяиιqυєт™ || ResimLi ŞarkıLar 10 01-25-2008 19:14
Adınız alev alev yansın ister misiniz (Ekran Koruyucusu) »GaмzeLiCoCuk« Programlar 21 12-28-2007 18:46
pkk vurulursa türkiye alev alev yanarrmış :s izmirincisi Güncel Haberler 12 10-24-2007 19:14
»»-(¯`v´¯)-» Alev Alev Yandım»»-(¯`v´¯)-» bestofmanyaklar Paylaşmak istediklerim 2 09-20-2007 22:22
Zenginler Adası Alev Alev türkü_gözlüm Güncel Haberler 1 05-12-2007 17:53


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:28 .


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0
2005-2008 TatLiaskim.Com Forumları
karınca duası gamze kıvılcımcevher yenel oceans çetesi iyi uykular mesajı erzurumdizi izle kötü insanları tanıma senesi msn 9.0 full bbg evleri youporn elif ece uzun grup mp3 hayat döner sana blingee balca gece gülü nihat alptuğ altınkaya düşlerimin prensi pornsu pornuz pornhub youporn youporn