Geri git   Tatlı Aşkım > »»-(¯`v´¯)-» Genel »»-(¯`v´¯)-» > Hayvanlar Alemi
Kayıt ol SohbetTop 10 Üyeler Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Uyarılar

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 08-17-2007, 19:10   #1 (permalink)
Ailenizin Yönetici'si
 
Toplam Online: 1 Hafta 2 Gün 1 Saat 11 Dakika 50 Saniye
Standart Anne Çita


Güçlü yırtıcılarla dolu bir dünyada yavrularını koruma mücadelesi verir anne çita. Avlanırken onlara avlanmayı ve kendilerini korumayı da öğretir. Büyüdüklerinde ise onları terk eder ve yeni yavrularını büyütebileceği yeni alanlara doğru yola koyulur.

Aslan ya da sırtlanların yavrularınızı öldüreceği, çakal veya akbabaların yiyeceğinizi çalacağı, sizden daha güçlü yırtıcılarla dolu bir ortamda nasıl hayatta kalırsınız? Sürekli hareket halinde olarak. Yeni anne Binti, on günlük yavrularından birini şefkatle ensesinden kavramış. Anne çita ve yavruları, Kenya'nın Masai Mara Ulusal Parkı'nda insanlardan gelebilecek tehlikelerden korunsalar da acımasız bir dünyaya karşı savaş vermek zorundalar. Binti –adı Svahili dilinde “kız çocuk” anlamına geliyor– anneliği eşi benzeri olmayan bir öğretmenden, annesi Amani'den öğrendi. Üç yıl boyunca Amani'nin genişleyen ailesini belgeleyen ve yeni yavrulara adlarını veren Anup Shah, “Amani çok becerikli, hızlı ve bir o kadar da havalı” diyor.

Binti, hayatını Amani'nin şaşmaz rutinine borçlu. Yaklaşık altı aylıkken uygulamalı olarak avlanmayı öğrenmeye başladı. Yavruları da aynı eğitimi görecek. Çitalar taze et sever ve dolayısıyla da avlarının peşine düşerek yakalamak zorundadır. Yavru çitalar iyi birer gözlemcidir; anneleri av için çevreyi kolaçan eder, pençelerini biler ya da potansiyel akşam yemeği olan avına sezdirmeden yaklaşırken onu izlerler. Acıktıklarında Amani, yakınlardaki bir termit yuvasının oluşturduğu tepeciğe tırmanarak çevresindeki engebeli düzlüğü gözetler.

Gazella thomsonii

Bir Thomson ceylanı ( Gazella thomsonii ) sürüsünden ayrı düşmüş. Amani'nin kehribar renkli gözleri ona odaklanıyor. Amani çömeliyor; omuzlar kamburlaşmış, kulaklar geriye yatmış... Attığı ilk birkaç adımdan güç alarak koşmaya başlıyor. Hızı birkaç saniye içinde maksimum düzeye ulaşıyor. Ayakları sık sık yerden kesilen Amani bir hız ve zarafet senfonisi sergiliyor; hiç zorlanmıyormuşçasına savanayı uçar gibi kat ediyor.



Ana Kucağı




Koruma, gözetme ve besleme görevi üstlenen anne çitanın yaşamının merkezinde yavruları vardır. Doğu Afrika ovalarındaki çitaların çoğu yetişkinliğe erişmeden ölür; yavrularının bu kötü talihi yenmesine yardımcı olmak anneye düşen bir görevdir. Fotoğrafçı Anup ve Manoj Shah, Kenya'nın Masai Mara Ulusal Parkı'nda dişi çitanın (üstte, ilk batındaki yavrularıyla birlikte) büyüyen ailesini belgelediler. Bu çita, yörede Svahili dilinde "barış" anlamına gelen Amani adıyla anılıyor.

Küçük ve Korunmasız



Duman renkli kürkü ve uzun otlar, yavru çitanın savanada saklanmasına yardımcı oluyor. Bir aslan, çita yuvası bulduğunda tüm yavruları öldürüyor; bu nedenle anne çita, ailesiyle birlikte sürekli yer değiştirmek zorunda.

Büyük Başarı

Bir Thomson ceylanını avlayan Amani, şimdi yiyeceğini koruyacak bir örtü bulmak zorunda. Açıktaki bir leş, aslan, sırtlan, çakal ve akbaba gibi leş yiyicileri hemen bölgeye çekebilir. Kenya'nın otlarla kaplı ovalarındaki geniş ve açık alanlar yüksek hızda bir kovalamaca için çokça yer sağlar. Çitalar koşuda toynaklı bir hayvanı kolayca yakalayabilir; ama ceylanların keskin ve kıvrak dönüşleri son hız ileriye atılan bir kedinin manevrasını boşa çıkarır. Çitalar girişimlerinin ancak yarısında hedeflerini yakalar.

Yağmur Altında




Çitalar Kenya'nın yağışlı mevsiminde bulutların belirmesiyle birlikte sırılsıklam olur. Hava açar açmaz, yetişkin çita silkinerek fazla suları atar ve kürkünün kurumasını bekler.

Görüş Alanımı Kapatma




Bir yavrunun oyunbaz maskaralıkları, tehditlere karşı ya da av bulmak için ovayı gözleriyle tarayan anne çitanın dikkatini dağıtmaz. Av bulma, gün boyu enerjik olmayı ve sürekli çevreyi gözetlemeyi gerektirir. Amani kendi başlarına yaşamlarını sürdürebilmeleri için küçük yavrularına avlanma taktiklerini öğretecek.
__________________
By_BeKoW

Mod:ÖSS
YoKuM...
Haziran da Görüşürüz..=)
Arkadaşlar Lütfen Ö.M atmayın.
Olmadığımdan Dolayı Cevap atamıyacam artık.

By_Beĸ0w Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-17-2007, 19:28   #2 (permalink)
Deneyimli
 
EvReMeRve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: 4 Gün 3 Saat 55 Dakika 57 Saniye
EvReMeRve - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

emeğine sağlık
__________________

TatlıAşkım Ailesiii
Sizi Çok ÇOk ÇOK ÇOKKK
Seviyorummmmm!!!
EvReMeRve Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2007, 00:02   #3 (permalink)
bns
Bizden Biri
 
bns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: 1 Gün 19 Saat 24 Dakika 55 Saniye
Standart

tşkler
__________________




My song is Love
Love to the LoveLess shown
And it goes up
bns Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2007, 12:11   #4 (permalink)
{S}aklımdasın Ey Yâr
 
kursunyarasi555 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: 10 Saat 58 Dakika 57 Saniye
Standart

emeğine sağlık
__________________
kursunyarasi555 Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2007, 16:08   #5 (permalink)
Aktif Üye
 
meffum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: N/A
meffum - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

çitalarıço kseverim acayip şekerler
__________________
Asiyim aynı Adımın asiliği gibi...!
meffum Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-18-2007, 21:43   #6 (permalink)
Aut0pSyy
 
¥aLaN ßakı$LaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: 5 Gün 19 Saat 7 Dakika 12 Saniye
¥aLaN ßakı$LaR - İCQ üzeri Mesaj gönder ¥aLaN ßakı$LaR - AİM üzeri Mesaj gönder ¥aLaN ßakı$LaR - MSN üzeri Mesaj gönder ¥aLaN ßakı$LaR - YAHOO üzeri Mesaj gönder ¥aLaN ßakı$LaR isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart

yavrular cok şirinlerr
__________________


esRarLa basLadı qeCe
aLkoLikmi saNdın saDece?
Su beşLiden 4 nefes aLıNca
düNya oLuRuz bütüN geCe..

¥aLaN ßakı$LaR Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-20-2007, 10:41   #7 (permalink)
Foruma Alışıyor
 
Toplam Online: N/A
bloody-eyes - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

tşkler emeğe sayğı
__________________
Kaç Taßut GömüLecek YeraLtına , ße ? Kaç Kişi Gidecek HaberSiz UzakLara ? ~ KaÇ YaLan YıKacak GüvenLeri , ~ KaÇ Satır YazıLacak Haßer Kitaßına , ~ ße ? KaÇ DuA EdecekSin ALLAHA ?
bloody-eyes Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gel Anne, Dön Anne Sana İhtiyacım Var!!! chat_lak HikayeLer & Öyküler 19 09-06-2007 14:31
Hani başımı açmayacaktım anne !! Anne gidelim bu ülkeden... AşKın ŞeHidi..! Dini Konular 13 08-30-2007 23:45
ANNE HAKKININ ÖNEMİ VE ANNE ŞEFKATİ haperman Dini Konular 4 08-25-2007 11:17
Çita resimleri CĄЯîSMĄ Hayvanlar Alemi 6 07-27-2007 15:40
anne anne ALLAH bizi görüyor ozluyorumseni Dini Konular 11 05-01-2007 10:30


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:25 .


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0
2005-2008 TatLiaskim.Com Forumları
karınca duası gamze kıvılcımcevher yenel oceans çetesi iyi uykular mesajı erzurumdizi izle kötü insanları tanıma senesi msn 9.0 full bbg evleri youporn elif ece uzun grup mp3 hayat döner sana blingee balca gece gülü nihat alptuğ altınkaya düşlerimin prensi pornsu pornuz pornhub youporn youporn