![]() |
| |||||||
| Kayıt ol | Sohbet | Top 10 Üyeler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Uyarılar |
| Tatlı Sözlük Bilginin Eğlenceli Kaynağı... Kelime ekleyin, veya kelimelere anlam kazandırın... |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| ●●ŠєŁãήίкŁί●●(ATA'M GİBİ) ![]() Üyelik tarihi: 05-30-2007 Bulunduğu yer: Hasta Siempre Commandante Che Guevara Cinsiyet: ![]()
Mesajlar: 6.990
Konular: 255
Ruh Halim: Rep puanı:227367836 Toplam Online: 2 Hafta 1 Gün 16 Saat 25 Dakika 20 Saniye | Platonik aşk, sekürlerlikten çıkarak tinsele dönüşen aşk anlamına gelir. Ünlü düşünür Platon'un adından gelir. Günlük Türkçe'de, yanlış bir tanım olan karşılıksız aşk anlamında kullanılır. Platon'a göre gerçek sevgidir. Fiziksel doyum için değil, yani ilişkide olunan kişiyle gezmek, dolaşmak, öpüşmek vb. yapılabilir ama bu sayılanların yanında seks şart değildir. Kişinin kendisinin kendi olduğu için ona aşık olma durumudur... Platonik aşkta, insan bir kişiye aşık olurken, önce onun güzelliğine aşık olur, sonra bu güzelliğin tanrıdan geldiğini anlar ve artık herkes güzel görünmeye başlar çünkü herkes tanrının verdiği o güzelliğe sahiptir. Son aşamada kişi tanrıya aşık olduğunu farkeder. Yani bu kişinin aşkı artık seküler değil, tamamen tinseldir. Tasavvufta buna "müşahhas""tan "mücerret"e ulaşma denirki,divan şiirinde çokça işlenen bir konudur.
__________________ ![]() Elbette Türkiye'de de en uzun koşuysa devrim..! O onun en güzel,en güzel yüz metresini koştu..! дэниз&бурак |
| | |
| | #2 (permalink) |
| ●● €sмєя Yaяiм ●● ![]() Üyelik tarihi: 03-04-2008 Bulunduğu yer: Gitme ruhum Sen yokken...hiCran dü$er ßu $ehre... Cinsiyet: ![]()
Mesajlar: 8.027
Konular: 429 Rep puanı:94578563 Toplam Online: 1 Hafta 3 Gün 8 Dakika 29 Saniye | Hiç yaşamadığım ve yaşamakta istemediğim bir tür tek taraflı sevgi ..
__________________ ![]() GönLümün KapıLarını Sana Açtım... ÇaLmadan Gir iÇeri Diyé ... |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Aşk ve Platonik aşk nedir Sizce??(İŞTE cvp) | rapçi_kız | Resimler & Güzel Resimler | 32 | 08-24-2008 02:00 |
| platonik aşk :( | shark1595 | Dert Ortağı Köşesi | 31 | 03-09-2008 16:15 |
| Platonik Aşk | WeBEfS | Videolar | 5 | 12-01-2007 09:43 |
| ***Platonik Aşk*** | ~MaVi KıYaMeT~ | Paylaşmak İstediklerim | 8 | 10-11-2007 23:14 |
| Platonik Aşk! | lovelY | Paylaşmak İstediklerim | 10 | 12-14-2005 16:08 |