Geri git   Tatlı Aşkım > »»-(¯`v´¯)-» Genel »»-(¯`v´¯)-» > Yaşama Dair
Kayıt ol SohbetTop 10 Üyeler Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

Uyarılar

Yaşama Dair Sağlık,Günlük yasam, Sanat, Kariyer, Pratik bilgiler

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 06-28-2008, 19:04   #1 (permalink)
א Śυѕкυи Pяєиsєs א
 
pembeli pisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Toplam Online: 2 Hafta 1 Gün 7 Saat 9 Dakika 41 Saniye
Standart Beyin Krizi ve nedenleri

Beyin krizi, vücutta uyuşma, karıncalanma kuvvet azalması veya kaybı, gözde ani bulanma veya, konuşma ve anlamada duraklamalar, gibi belirtilerle kendini gösteriyor.



Beyin krizi, vücutta uyuşma, karıncalanma kuvvet azalması veya kaybı, gözde ani bulanma veya kayıp, konuşma ve anlamada duraklamalar, bilincin koordinasyonun veya denge halinin ani bozulması, sersemlik ve düşme gibi belirtilerle kendini gösteriyor.

Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gazi Özdemir, “Türkiye’de ölüm nedenleri arasında beyin kanaması ya da beyinde damar tıkanması sonucu oluşan beyin krizi, kalp krizinden sonra ikinci sırada geliyor”dedi.

Prof. Dr. Gazi Özdemir, beyin krizinin, beyindetemiz veya kirli kanı taşıyan bir damarın beyne gelen bir pıhtı veya damar sertliği parçacığı ile tıkanması, bir damarın ileri derecede büzüşmesi sonucu oluşan beynin kansız, dolayısıyla oksijensiz kalması,beyin kanamasıyla oluştuğunu bildirdi.

Beyin enfarktüsünün aniden oluşabildiği gibi bazen de birkaç saat veya birkaç gün içinde yavaş yavaş gelişebildiğini anlatan Özdemir, şubilgileri verdi:
“Beyin krizi kişiyi sakat bırakmada ilk sırada gelen hastalık. Ülke genelinde beyin krizinin görülme sıklığı 100 bin kişide 175. Ülkemiz genel nüfusuna göre yılda ortalama 125 bin yeni beyin krizi vakası olmaktadır. Beyin krizi her yaşta görülebilse de yüzde 25 kadarı 65 yaşından önce, yüzde 72’si 65 yaşından sonra oluşmaktadır. Beyin krizi olan hastaların üçte biri ilk krizleri sırasında ölmekte, üçte biri sakat olarak başkalarına bağımlı yaşamakta, üçte biri de tamolmasa bile başkasına muhtaç kalmayacak şekilde normale yakın hale gelebilmektedir. Türkiye’de beyin krizi vakalarının yüzde 71’ini damar tıkanması, yüzde 29’unu beyin kanaması oluşturuyor.”

RİSK FAKTÖRLERİ VE NEDENLERİ

Beyin krizi nedenlerinin yüzde 70’inin hipertansiyon olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gazi Özdemir, genel risk faktörlerini şöyle açıkladı: “65 yaşın üzerinde olma, kalp, şeker hastalığı, damar sertliği, ailede beyin krizi olması, horlama, aşırı sigara alkol ve uyuşturucu kullanma, yüksek kolesterol, hareketsiz yaşam, menopoz ve şişmanlık risk unsurlarıdır.”

Sigara kullanmayanlarda beyin krizinin 60 yaş üzerindeki kişilerdede görülebildiğini dile getiren Özdemir, şöyle devam etti:

“Kanı sulandırmak için bol su içilmesi ve arada kan verilmesi beyin krizini korur. Stres ve telaştan uzak durulmalı, yürüyüş ve egzersiz yapılmalı, yağsız dana eti, bol sebze, meyve salata bitkisel yağ ve az tuzlu yemekler tercih edilmelidir.”

Hastanın kriz sırasında ilk saat içinde hastaneye götürülmesinin önemli olduğuna değinen Özdemir, beyin krizinin başlangıç ve uyarıcı belirtilerini şöyle sıraladı:

“Geçici veya kalıcı vücudun bir yarısında uyuşma, karıncalanma kuvvet azalması veya kaybı, bir veya iki gözde ani görme bulanması veya kaybı, konuşma ve anlamada duraklamalar, bilincin koordinasyonun veya denge halinin ani bozulması, şiddetli sersemlik ve düşme halleri.”
__________________
*



AraLıksız ßatan SözcükLérinin, An ßé An Yüzünü ÖLümé Çévirdiği Yérdén Yazıyorum Sana.
«[ DinLémé !
Ne ßundan Öncé SöyLédikLérimi Né dé ßundan Sonra
SöyLéyécékLérimi
«[ ßu Défa DinLémé !


pembeli pisi Çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara Cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz Aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Windows Sorunlari ve Nedenleri asus1 Programlar 1 06-12-2008 19:04
Burçlar ve Aldatma Nedenleri.. YαnLızßαяon Astroloji 3 01-15-2008 21:19
Burçlar ve Aldatma Nedenleri..!! ●[яαρυηzєl]● Astroloji 8 11-23-2007 10:43
GUSÜL Abdesti alınışı ve nedenleri ĄhMêT Dini Konular 6 05-07-2007 23:53
sağ beyin sol beyin testi????? ●[яαρυηzєl]● Komik Yazılar 0 04-23-2007 09:36


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:23 .


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.2.0
2005-2008 TatLiaskim.Com Forumları
karınca duası gamze kıvılcımcevher yenel oceans çetesi iyi uykular mesajı erzurumdizi izle kötü insanları tanıma senesi msn 9.0 full bbg evleri youporn elif ece uzun grup mp3 hayat döner sana blingee balca gece gülü nihat alptuğ altınkaya düşlerimin prensi pornsu pornuz pornhub youporn youporn