![]() |
| |||||||
| Kayıt ol | Sohbet | Top 10 Üyeler | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| Uyarılar |
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Foruma Isınan Üye ![]() | Nohutlu İç Malzeme 1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan, küçük küçük doğranmış 2 diş sarımsak, dövülmüş 1 çay kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı tahin 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı soğuk su tuz, karabiber Közlemek için: 1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan) tuz zeytinyağı 3 kırmızı biber Sos için: 1 diş sarımsak, dövülmüş 2 yemek kaşığı nar ekşisi 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı tuz, karabiber Hazırlanması: Nohutlu İçin Hazırlanması: Nohutun suyunu süzün. Nohutları soğuk su dolu tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca altını kısıp yumuşayana kadar -1 saat- pişirin. Suyu tekrar süzüp nohutları irice dövün. Bir tavayı ısıtın, zeytinyağını ve soğanı ekleyin. Orta hararetli ateşte soğan rengini kaybetmeden yumuşayana kadar kavurun. Ardından sarımsağı ve kimyonu ekleyip aromalarının ortaya çıkması için 1 dakika daha kavurun. Nohutları ekleyip üzerlerinin soğanlı karışımla kaplanmasını sağlayın. Tahini, limon suyunu ve suyu ekleyin. Tuzu ve karabiberi ilave edip soğuması için bir kaba alın. Közlemenin Hazırlanması: Patlıcanları alacalı soyun. Her birini 6 parçaya kesip tuzlayın ve acısının çıkması için suda 1 saat bekletin. 1 saat sonunda dilimleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine patlıcanları dizip üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün. Biberleri dörder bölün, çekirdeklerini çıkarın. Tepsiye dizip üzerlerine zeytinyağı sürün. Patlıcanları ve biberleri 180C fırına koyup 20-30 dakika közleyin. Patlıcanları soğumaya bırakın. Biberleri bir kaba koyun. Kabın üzerine streç geçirin. Kap ılınınca biberlerin kabuklarını soyun. (bu yöntemle biberler daha kolay soyuluyor) Nar Ekşili Sosun Hazırlanması: Tüm malzemeyi bir kaseye alıp karıştırın Tuz ve karabiber ekleyin. Patlıcanların içine nohutlu içten yayıp sarın. Her birini biber dilimlerinin üzerine yerleştirip sarın. Üzerlerine nar ekşili sostan dökün.
__________________ $üpheciLiğimin seßeßi insanLar Ya da insan oLup insanLık dı$ı roL yapanLaR.. ,ResimLerim, |
| | |
| | #2 (permalink) |
| *Samo Za Tebe* ![]() Üyelik tarihi: 05-01-2007 Bulunduğu yer: Bedenim İZMİR'de Kalbim ANKARA'da Cinsiyet: ![]()
Mesajlar: 9.137
Konular: 126
Ruh Halim: Rep puanı:11561639 Toplam Online: 2 Hafta 2 Gün 12 Saat 8 Dakika 5 Saniye | görünüşü çok güzel farklı bir tat denemek lazım teşekkürler ![]()
__________________ ![]() |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| parmak sarma | zr_girl | Enteresan Olaylar | 16 | 03-05-2008 21:10 |
| Mantar Soslu Et Sarma | edanaz | Yemek Tarifleri | 0 | 01-21-2008 13:19 |
| Nar ekşili acılı ezme salata | YαnLızßαяon | Yemek Tarifleri | 0 | 01-15-2008 13:51 |
| Nar her derde deva | LeyL | Yaşama Dair | 2 | 12-21-2007 23:24 |
| Erikli sarma =) | AYYUŞ | Yemek Tarifleri | 3 | 06-13-2007 14:57 |