Sadık Şendil (Sadık Şendil Kimdir? - Sadık Şendil Hakkında)

#1
Sadık Şendil


Sadık Şendil (d. 1913, İstanbul - ö. 28 Temmuz 1986, İstanbul), yazar ve senaristtir.
Profesyonel sanat hayatına 1953 yılında senaryo yazmakla başlayan Sadık Şendil, Türk sinemasına 200 civarında film senaryosu yazarak büyük bir katkıda bulunmuştur. Türk tiyatro ve sinema tarihinin önemli eserlerini üreten Şendil, 8 eser yazmış, popüler dizi-film senaryolarına da imza atmıştır. Sanatçı, özellikle Kemal Sunal filmleri ve Hababam Sınıfı serisiyle tanınır. Sadık Şendil, bir dönem Müjdat Gezen'le birlikte "Güldürü Üretim Merkezi"nde çalışmıştır. Ünlü "Senede Bir Gün" şarkısının sözlerini de yazan Şendil'in senaryoları, ağırlıklı olarak Ertem Eğilmez ve Sırrı Gültekin tarafından filme alınmıştır.

Ödülleri


  • 7. Antalya Film Şenliği, 1970, En İyi Senaryo, Kalbimin Efendisi
  • 7. Antalya Film Şenliği, 1970, En İyi Senaryo, Sev Kardeşim
  • 7. Antalya Film Şenliği, 1970, En İyi Senaryo, Oh Olsun

Eserleri
  • Kanlı Nigar - 1981
  • Ölmeyen Şarkı - 1977
  • Yedi Kocalı Hürmüz - 1971
  • Beklenen Şarkı - 1971
  • Cilveli Kız - 1969
  • Fakir Bir Kız Sevdim - 1966
  • Kocamın Nişanlısı - 1965
  • İnatçı Gelin - 1965
  • Filmografisi (Senarist olarak)
  • Süper Baba - 1988
  • Çalsın Sazlar - 1984
  • Şaşkın Gelin - 1984
  • Gırgıriyede Cümbüş Var - 1983
  • Görgüsüzler - 1982
  • Gırgıriye - 1981
  • Gırgıriyede Şenlik Var - 1981
  • Yedi Kocalı Hürmüz - 1980
  • Banker Bilo - 1980
  • İsyan - 1979
  • Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor - 1978
  • Neşeli Günler - 1978
  • Gülen Gözler - 1977
  • Cennetin Çocukları - 1977
  • Hababam Sınıfı Tatilde - 1977
  • Gülünüz Güldürünüz - 1977
  • Sarhoş - 1977
  • Nehir - 1977
  • Şabanoğlu Şaban - 1977
  • Ne Haber - 1976
  • Seni Sevmekle Suçluyum - 1976
  • Şeytan Diyor ki - 1976
  • Hababam Sınıfı Uyanıyor - 1976
  • Aile Şerefi - 1976
  • Süt Kardeşler - 1976
  • Meraklı Köfteci - 1976
  • Bu Nasıl Dünya - 1976
  • Bizim Aile / Merhaba - 1975
  • Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı - 1975
  • Ah Nerede - 1975
  • Dam Üstüne Çul Serelim - 1975
  • Sevgili Halam - 1975
  • Şaşkın Damat - 1975
  • Tamam mı Devam mı - 1975
  • Üç Gelin Altı Damat - 1975
  • Parasızlar - 1974
  • Evet mi Hayır mı - 1974
  • Killing Kolsuz Kahramana Karşı - 1974
  • Köyden İndim Şehire - 1974
  • Mavi Boncuk - 1974
  • Reisin Kızı - 1974
  • Kanlı Deniz - 1974
  • Salak Milyoner - 1974
  • Salako - 1974
  • Şiribim Şiribom - 1974
  • Mirasyediler - 1974
  • Canım Kardeşim - 1973
  • Çulsuz Ali - 1973
  • Babaların Günahı - 1973
  • Hamsi Nuri - 1973
  • Kaynanam Kudurdu - 1973
  • Oh Olsun - 1973
  • Yalancı Yarim - 1973
  • Tarkan Altın Madalyon - 1972
  • Feryat - 1972
  • O Ağacın Altında - 1972
  • Tatlı Dillim - 1972
  • Sev Kardeşim - 1972
  • Gecekondu Rüzgarı - 1972
  • Ocak Söndürenler - 1972
  • Ah Bir Zengin Olsam - 1971
  • Senede Bir Gün - 1971
  • Cımbız Ali - 1971
  • Çılgın Yenge - 1971
  • Emine - 1971
  • Kadifeden Kesesi - 1971
  • Son Hıçkırık - 1971
  • Beyoğlu Güzeli - 1971
  • Tarkan Viking Kanı - 1971
  • Bir Varmış Bir Yokmuş - 1971
  • Zindandan Gelen Mektup - 1970
  • Ham Meyva - 1970
  • Adım Kan Soyadım Silah - 1970
  • Allı Yemeni - 1970
  • Berduş Kız - 1970
  • Dikkat Kan Aranıyor - 1970
  • Kalbimin Efendisi - 1970
  • S*rtük - 1970
  • Dönme Bana Sevgilim - 1970
  • Kördüğüm - 1970
  • Kara Dutum - 1970
  • Acı İle Karışık - 1969
  • Nisan Yağmuru - 1969
  • Tel Örgü - 1969
  • Gel Desen Gelemem ki - 1969
  • Çakırcalı Mehmet Efe - 1969
  • Gelin Ayşem - 1969
  • Sevdalı Gelin - 1969
  • Kınalı Keklik - 1969
  • Fakir Kızı Leyla - 1969
  • Kara Gözlüm Efkarlanma - 1968
  • Gönüllü Kahramanlar - 1968
  • İngiliz Kemal - 1968
  • Paydos - 1968
  • Menderes Köprüsü - 1968
  • Katip / Üsküdar'a Giderken - 1968
  • İncili Çavuş - 1968
  • Atlı Karınca Dönüyor - 1968
  • İstanbul'da Cümbüş Var - 1968
  • Kışlalar Doldu Bugün - 1968
  • Kalbimdeki Yabancı - 1968
  • Kanlı Nigar - 1968
  • Trafik Belma - 1967
  • Ömre Bedel Kız - 1967
  • Silahları Ellerinde Öldüler - 1967
  • Sürtüğün Kızı - 1967
  • Yaşlı Gözler - 1967
  • Yıkılan Gurur - 1967
  • Büyük Kin - 1967
  • Kara Davut - 1967
  • Bir Annenin Gözyaşları - 1967
  • Elveda - 1967
  • Mahzun Gönüller - 1966
  • Boyacı - 1966
  • Halime'yi Samanlıkta Vurdular - 1966
  • Seni Bekleyeceğim - 1966
  • Denizciler Geliyor - 1966
  • Kartal Yavrusu Hamido - 1966
  • Fakir Bir Kız Sevdim - 1966
  • Allaha Ismarladık - 1966
  • Seni Sevmiyorum - 1966
  • Ben Bir Sokak Kadınıyım - 1966
  • Ölmeyen Aşk - 1966
  • Yarın Ağlayacağım - 1966
  • Bir Millet Uyanıyor - 1966
  • Aşkın Kanunu - 1966
  • Senede Bir Gün - 1965
  • Helal Adanalı Celal - 1965
  • Kart Horoz - 1965
  • S*rtük - 1965
  • Şekerli misin Vay Vay - 1965
  • Adım Çıkmış Sarhoşa - 1965
  • Bilen Kazanıyor - 1965
  • Yalancının Mumu - 1965
  • Dokunma Bozulurum - 1965
  • Fatoş'un Fendi Tayfur'u Yendi - 1964
  • Cımbız Ali - 1964
  • Gözleri Ömre Bedel - 1964
  • Kırk Küçük Anne - 1964
  • Sahte Sevgili - 1964
  • Var mı Bana Yan Bakan - 1964
  • Cüppeli Gelin - 1964
  • Şafak Bekçileri - 1963
  • Can Pazarı - 1963
  • Üç Çapkın Gelin - 1963
  • Yedi Kocalı Hürmüz - 1963
  • Günahsız Aşıklar - 1962
  • Beş Kardeştiler - 1962
  • Aşk Güzeldir - 1962
  • Şeytan Bunun Neresinde - 1962
  • Akasyalar Açarken - 1962
  • Şoförün Karısı - 1962
  • Damat Beyefendi - 1962
  • Gençlik Hülyaları - 1962
  • Can Evimden Vurdular - 1962
  • Gurbet Yolcuları - 1962
  • Minnoş - 1961
  • Naciyem - 1961
  • Sabırtaşı - 1961
  • Biz İnsan Değil miyiz - 1961
  • Taş Bebek - 1960
  • Kırık Kalpler - 1960
  • Ninno - 1959
  • Ölürüm de Ayrılmam - 1959
  • Zümrüt - 1959
  • Sevdalı Gelin - 1959
  • Aşk Rüyası - 1959
  • Garipler Sokağı - 1959
  • Allı Yemeni - 1958
  • Sevmek Günah mı - 1958
  • Ayrılık - 1958
  • Altın Kafes - 1958
  • Beraber Ölelim - 1958
  • Çitlenbik - 1958
  • Pusu - 1957
  • Berduş - 1957
  • Gelin Ayşem - 1957
  • Kalbimin Şarkısı - 1956
  • Büyük Sır - 1956
  • İlk Ve Son - 1955
  • Beklenen Şarkı - 1953

İlginizi Çekebilir




Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Forum

Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz bir paylaşım sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Herhangi bir konuda (şikayet, eleştiri, öneri, vb.) bizimle iletişime geçmek için tıklayın.
-

2005-2020 Tatliaskim.com

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:25 .