Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları

Hindistan Cevizi yağının cilde faydası tahmin edemeyeceğiniz seviyelerdedir, baş ucumuzda olan bu doğal ürünün ciltte ne gibi etkiler gösterdiğini inceleyelim. Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları var mı görelim.

Hindistan cevizi yağı, son zamanlarda mutfağın içinde ve dışında giderek daha popüler hale geliyor. Bu tropikal hazinenin, Güney Pasifik’te yaşayan insanlar tarafından çok uzun zamandan beri keşfedilmiş olan olağanüstü terapötik özellikleri vardır.

Son derece besleyici ve lezzetli bir pişirme yağı olmanın yanı sıra, hindistan cevizi yağı cildi besleyen ve nemlendiren özellikler de içerir. Bilimsel topluluk nihayet çağlardır bilinen şeyleri keşfetti, hindistan cevizi yağı hem yemekler için hem sağlık için gerçekten faydalı.

hindistan cevizi yağının cilde faydaları

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları

Yakın zamana kadar, hindistan cevizi yağının faydaları sadece hindistan cevizi yetiştiriciliği alanlarındaki insanlar tarafından biliniyordu. Bu kişiler tarafından iyi tutulan bir sır gibiydi. Genellikle kendileri için kullanıyorlardı, muhtemelen yemek ve cilt bakımı gibi konulardan fazlası ile uzaktılar . Hindistan cevizi yağı kullanan adalılar tarafından sunulan mükemmel sağlık ve uzun ömür, bugün yaygın olarak kabul edilmektedir.

İşte sizler için, yüzünüze ve cildinize hindistan cevizi yağı sürmeye başlamanızın nedenlerinden bazıları:

Hindistan cevizi yağı, mükemmel bir cilt nemlendiricisidir

Bu tamamiyle doğal, ve yenilebilir yağ, muhtemelen en iyi nemlendiricilerden biridir ve ihtiyacınız olan tek şeydir. Eğer oda sıcaklığınız 24 derecenin altındaysa, hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katı olabilir, ancak tipik olarak hindistan cevizi ağaçlarının yetiştiği tropikal bölgeler sıcak olduğu için sıvı formdadır. Katılaştırılmış hindistan cevizi yağı, sade petrol jeline benzer bir dokuya sahiptir, ancak cildinizde yapışkan veya yağlı hissettirmez, çünkü vücut sıcaklığımız normalde 36 derecenin üzerindedir.

Hindistan cevizi yağı, uygular uygulanmaz deride erir ve hiçbir kalıntı bırakmaz. Cilt gözeneklerine kolayca nüfuz eder, derinlemesine ve iyice nemlendirir.

  Miyom Ağrısı Nereye Vurur?

Hindistan Cevizi Yağı Cilt için nasıl kullanılır?

Kuru ciltler için

Kuru cildiniz varsa, yüzünüzü yıkadıktan sonra yüzünüze hindistan cevizi yağı sürün ve hafifçe bir havluyla kurutun. Yağ cildinize yayıldığı için sadece küçük bir miktar kullanmak gerekir. Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları arasında yer alıp almadığını bizler test etmedik tabii ki.

Bir elinizin avucunun içinde sadece ¼ çay kaşığı yağı alın, diğeriyle ovun. Her iki avuç içi ile hafifçe masaj yaparak yüzünüze uygulayın.

Yağın cilde nüfuz etmesi için 5-10 dakika bekleyin ve herhangi bir fazlalığı yumuşak bir pamuklu havluyla silin. Cilt yüzeyinden buharlaşma yoluyla nem kaybını önlemek için ihtiyacınız olan tek şey incecik bir hindistan cevizi yağı tabakasıdır.

Yağlı Ciltler için

Yağlı bir cildiniz varsa, bu yağın nemlendirici etkisini yine de kullanabilirsiniz. Sebum’un (cilt yağı) aşırı üretimi genellikle yetersiz cilt hidrasyonunun sonucudur; Daha fazla su kaybını önlemek için vücudun kendi girişimidir. Ancak, ekstra sebum sekresyonu , özellikle kuru, pullu ciltler kolayca foliküller üzerinde keratin tıkaçları(ter bezlerinin tıkanması) oluşturduğunda, Siyah Nokta oluşumu ve sivilce gibi cilt sorunlarına neden olabilir.



Yağlı ciltler için, yumuşak bir sabunla yıkadıktan sonra yüzünüze ve boynunuza bolca ılık hindistan cevizi yağı uygulayın. 15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayınız ve yumuşak bir havlu ile kurulayınız. Cildinizi korumak için bunu birkaç gün boyunca tekrarlayın. İlk başlarda sivilce ve akne alevlenmesini yaşayabilirsiniz, ancak çok şiddetli olmadıkça onu görmezden gelebilirsiniz. Cildiniz sonunda Cilt yağı salgısını azaltacaktır.

Hindistan cevizi yağı muhteşem bir doğal makyaj temizleyicidir

Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları tam olarak bilinmez ama başka etkisi olduğu da söylenmektedir.

Makyajınızı yapmak için çok uğraştınız değil mi? Ne tür bir makyaj kullandığınız önemli değil, yatmadan önce onu çıkarmak iyi bir fikirdir. Makyajınızı temizlemek cildinizin nefes almasını sağlar. Bununla birlikte, makyajı çıkarma işlemi yüzdeki yumuşak cildi, özellikle göz çevresindeki hassas bölgeyi travmatize (bozabilir) edebilir. Hindistan cevizi yağı bu zor görevi sizin ve cildiniz için kolaylaştırır.

Hindistan cevizi yağı mükemmel bir leke çözücüdür; Ticari yağ çözücü ürünler kadar iyidir, hatta daha iyidir. Temizlik ürünlerinin etiketlerini okursanız, hindistan cevizi kaynaklı bir deterjan maddesi olan sodyum loril sülfatla karşılaşabilirsiniz. Hatta, aynı malzemeyi bebek yıkama bakım ürünlerinde de bulacaksınız. Önemli olan, Bebeğinizin cildine zarar verecek maddelerden olmamasıdır.

  Sperm Kesesi Kaç Günde Dolar?

Nasıl kullanılır : Makyajı silerek çok fazla sürtünme ve cildin çekilmesini önlemek için yüzünün her yerinde bir pamuk topuyla hindistan cevizi yağı kullanın. 5 dakika bekletin ve ılık su ve yumuşak sabunla yıkayın. Makyajın ana kalıntısı gitmiş olmalı, ama yine de kapsamlı bir temizlik yapmak için yağı uygulamanız gerekir.

Gözleri sıkıca kapalı tutarak, üzerlerine hindistancevizi yağına batırılmış pamuklu ped yerleştirin. Birkaç dakika içinde yağ, su geçirmez rimel ve eyeliner’ı çözer, böylece onları nazikçe temizleyebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı göze kaçarsa, biraz acı verebilir, ancak bu tamamen güvenlidir. Aslında, yağ göz hastalıkları için birçok bitkisel ilaçlarda kullanılır.

Hindistan cevizi yağı antibakteriyel bir kalkan görevi görür

Hindistan cevizi yağının özellikleri potansiyel patojenler cildi korur. Daha da önemlisi, sivilce kötüleşen bakteri enfeksiyonları riskini azaltabilir. Esas olarak  hindistan cevizi yağında bulunan antibakteriyel ajan olarak görev yapan laurik asittir. Bu orta zincirli yağ asidi hindistan cevizi yağının %85’ini oluşturur. Lorik asitin bulunduğu diğer tek doğal madde anne sütüdür.

Sivilcenin birincil nedeni, hormonal dengesizlik veya cilt hidrasyonu ile ilgili sorunlar nedeniyle cilt yağının aşırı salgılanması olabilir. Komedo oluşumu (siyah nokta ve beyaz nokta), yağla dolu açık gözenekler karanlıklaşırken, beyaz nokta olarak kalan bir deri tabakasıyla kaplı olanların olağan bir sonucudur.

Yağ dolu beyaz tepecikler, sıkışmış yağda çoğalan bakterilerle birlikte akne vulgarise dönüşebilir. Normalde foliküllerde bulunan Propionibacterium acnes hızlı bir şekilde çoğalır, akneyi püy ile doldurur ve Staphylococcus aureus ve S. epidermidis gibi diğer bakteriler tarafından sekonder enfeksiyonlara yol açar . Hindistan cevizi yağını düzenli olarak kullanmak, hem nemlendirme hem de derin temizlik için bakteri popülasyonunu kontrol altında tutabilir.

Ayrıca soğan suyu da benzer faydalar sağlayabilir. O yazımıza soğan suyunun faydaları makalesinden ulaşabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı mantar enfeksiyonları ile mücadele eder

Hindistan cevizi yağının antimikrobiyal etkisi de cildin mantar enfeksiyonlarına karşı mücadelecidir. Birçok mantar enfeksiyonu küçük ve kendi bölgesinden dışarı taşmamasına rağmen, yüzünüzde büyük bir sorun olabilir. Maya enfeksiyonları ve ringworm mantarı, pullu veya pürüzlü ciltlerin küçük lekeleri olarak başlayabilir, ancak beklenmedik şekilde artış gösterebilirler.

  Heterozigot mutasyon nedir?

Genel cilt bakımı ya da etkilenen bölgelerdeki leke uygulamasının bir parçası olarak yüzeye hindistan cevizi yağı uygulanması bu enfeksiyonlara engel olabilir. Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları arasında belki yer alabilir. Ama bunları hekimlere danışmalısınız.

Hindistan cevizi yağı güneş yanığından korunma sağlar

Hindistan cevizi yağı güneş ışınlarına karşı biraz da olsa koruma sağlar. SPF 4 ile hindistan cevizi yağı, sahilde tam bir gün boyunca sizi güvende tutamayabilir, ancak evden çıkmadan önce cildinize uygularsanız, güneş ışınlarından korunmanızı sağlayabilir. Ayrıca, eğer güneşte herhangi bir korumaya sahip değilseniz, hemen hindistan cevizi yağını uygulamak, hasarı azaltabilir.

Güneşin ultraviyole ışınları, hücresel DNA’ya daha fazla zarar verebilen çok sayıda serbest radikalin oluşumunu tetikleyerek deri hücrelerine zarar verir. Ancak hindistan cevizi yağının antioksidan etkisi oksidatif stresi azaltabilir ve zincir reaksiyonunu durdurabilir. Hindistan cevizi yağı yanmış cilt üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir ve inflamasyonu ve ağrıyı azaltmak için hemen işe koyulur.

Hindistan cevizi yağı yüz kırışıklıklarını azaltabilir

İnce kırışıklıklar bile yüzünüzün genç görünümünü bozabilir. Hindistan cevizi yağı, cildinizi kırışıklıktan uzak tutarak yüzün düzgünlüğünü koruyabilir. Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları içinde bu da dahil midir bilmiyoruz.

Cildin iç katmanlarındaki yapısal bir protein olan kolajen, cildi elastik ve pürüzsüz tutan şeydir. UV ışınları, kirlilik, sigara ve fiziksel yaralanmaların etkisiyle parçalanabilir. Bozunmanın etkilerini önlemek için kolajenin değiştirilmesi gereklidir.

Hindistan cevizi yağının derinin içine nüfuz etme yeteneğine sahip olduğu bulunmuştur. Yağdaki trigliseritler, kolajen tabakasının zamanında onarılmasını sağlayan protein moleküllerini üretir.

Hindistan cevizi yağı erken yaşlanmayı önler

Cildin erken yaşlanması, UV ışınları, çevre kirliliği ve sert kimyasalların hunharca kullanımı ve kullanımıyla cildin neden olduğu yaralanmalardan kaynaklanan oksidasyon stresinin bir sonucudur.

Hindistan cevizi yağı, erken yaşlanmayı çeşitli yollarla önleyebilir. Cildi nemlendirmeksizin cildi nazikçe temizler ve cildi aşındırmadan peeling yapar. İnce bir tabaka halinde uygulandığında, cilt neminde sızdırmazlık sağlarken, toz ve diğer çevresel kirleticilere fiziksel bir bariyer görevi görebilir. Antioksidan etkisi, oksidatif hasarı azaltır. Kolajen oluşumunu teşvik ederek cildi pürüzsüz ve esnek tutar.

Sonuç olarak Hindistan Cevizi Yağının Cilde Faydaları var mı biraz muammada kalabiliyor insanlar tarafından kimisi var derken kimisi yok diyor. Cildinize zararlı olduğunu düşündüğünüz hiç bir şeyi cildinize uygulamayın. Buna hindistan cevizi yağı da dahil.

 

Bilgi alınan kaynaklar:

harvard.edu/nutritionsource/food-features/coconut-oil/

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir