Sevmek mi? Sevilmek mi?
Kayıt ol Yardım Ajanda Skorlu Flash Oyunlar Tatlı Portal Konuları Okundu Kabul Et
Cevapla
Seçenekler
Alt 08-01-2016, 11:36 #1

sirkan_

Azimli Üye

Sevmek mi? Sevilmek mi?



Evet arkadaşlar, sevmek mi önemli yoksa sevilmek mi? Her ikisi diye bir şık ihtimali koymuyorum, aslında koyamıyorum. Çünkü ne zaman sevilsem sevmedim, ne zaman sevsem sevilmedim.!
İkisini bir arada sadece 1 defa gerçek anlamda yaşadım, o da bitmesi gerektiği için son buldu.
Her gelen seviyorum dese de, sevgisi zamanla yok oldu. O yüzden "ben seni gerçekten seviyorum", "sen olmazsan kimse olmaz, yaşayamam" gibi laflar bir komedi şovundan farksız oldu. Çünkü üniversite döneminde "seni çok seviyorum, hayatıma renk kattın. Sen yokken ben aslında nefes dahi almıyormuşum. Sensiz bir gün bana zulüm. Olur da ayrılırsak kimseye sen kadar bağlanamam ve sen kadar sevemem. Hatta sen olmazsan kimse olmaz yemin ederim" diyen biri ayrılığımızın 3. ayında biriyle tanışıyor, 7. ayı gibi nişanlanıyor, senesine doğru evleniyor, galiba şimdilerde ya hamile ya da çocuğuna bakıyor. Bu tarz olaylardan yola çıkarak, kendi açımdan sevmenin bir anlam ifade etmediğini gördüm.
2 sene önce evlenen çok yakın bir arkadaşım şöyle demişti:
"Dostum, önemli olan seni sen gibi seven ve senden çok seni seven biriyle ol. Bak bana, eşim bana aşıktı ve ben fazla ilgilenmiyordum. Biliyorsun durumları, kız çıkmak için çok uğraştı. Bende kabul ettim, nasılsa severim diye. Şu an evliyiz ve çok mutluyuz. Senin sevdiğinden önemlisi seni sevendir." Demişti ve baktığım zaman çevreme hakikaten doğru. Ne yapmalı peki, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Sevenle mi olmalı, yoksa sevdiğinle mi? Her ikisi gibi bir şık ben bulamadım. İlla ki yaşayan vardır ama, sayıları oldukça azdır. Buda şunu ortaya çıkarıyor aslında.
Aşk evliliği mi?
Mantık evliliği mi?



Benzer Konular
  • Sevmek mi ? Sevilmek mi ?...
    Arkadaşımı beklerken boş masa bulamamış bir amca, benim masama oturdu. Sohbet etmeyi çok sevdiği anlaşılıyordu...

  • Sevmek ve sevilmek...
    SEVMEK VE SEVİLMEK Ramazan. Cuma günü. Cuma vakti. Cami. Cemaat tek tük camiye girmekte. İmam kürsüde. Girenl...

  • Sevmek mi Sevilmek mi ?...
    Kucak kucak sevdalarda Yabancı ve yalancı gülüşler Ne kadar yakın olsa da Sıcak olsa da dokunuşlar Hasret ...

  • SEVMEK Mİ SEVİLMEK Mİ?...
    Genç kız nihayet uyanmıştı. Tüm gece boyunca uyumuşt...


Görüntüleme:1076, Cevaplar:19

İlginizi Çekebilir >
Alt 08-01-2016, 20:17 #2

Sıvı El Sabunu

Foruma Alışıyor


Bir arkadaşıma tanımadığı bir kadının söylediği söz geldi aklıma. Seni sevenle evlen. Sen sevmesen bile. Tam böyle değildi aslında. Özetle evlenin.




sirkan_ Bunu beğendi.

Alt 08-01-2016, 20:49 #3

Günce

your time is limited.


Senin sevdiğinle değil seni sevenle ol derler hep.
Çünkü sevince karşındaki nasılsa seviyor rahatlığıyla kaybetme korkusu yaşamıyor
Ama seni seven biri sana değer verir kaybetmekten korkar değerini bilir en azından (:
Ha bana desenki sen böyle yaptın mı. Hayır ben hep seven taraf oldum şimdi karşılıklı şükür. İnşallaah senin içinde karşılıklı olur.

Özetle 'seni sevenle ol'




sirkan_ Bunu beğendi.

Alt 08-01-2016, 22:59 #4

sirkan_

Azimli Üye


Alıntı:
Sıvı El Sabunu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir arkadaşıma tanımadığı bir kadının söylediği söz geldi aklıma. Seni sevenle evlen. Sen sevmesen bile. Tam böyle değildi aslında. Özetle evlenin.
İşte benimde arkadaşım öyle deyip evlendi. Zamanla severim dedi, maşallah şuan çok iyiler..





Alt 08-01-2016, 23:01 #5

sirkan_

Azimli Üye


Alıntı:
Dim-´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Senin sevdiğinle değil seni sevenle ol derler hep.
Çünkü sevince karşındaki nasılsa seviyor rahatlığıyla kaybetme korkusu yaşamıyor
Ama seni seven biri sana değer verir kaybetmekten korkar değerini bilir en azından (:
Ha bana desenki sen böyle yaptın mı. Hayır ben hep seven taraf oldum şimdi karşılıklı şükür. İnşallaah senin içinde karşılıklı olur.

Özetle 'seni sevenle ol'
Değerimizi bilenin illa ki değeri bilinir değil mi? Bende hep seven taraf oldum, hep karşılıklı bir şeyler bekledim ama kısmet galiba bazı şeyler. Bizde bizi seven çıkarsa onla birlikte olacağız. Teşekkür ederim dileklerin için.





Alt 08-01-2016, 23:06 #6

` baLım.

Shiptar


Sevgi basitleşti.




Owl ve sirkan_ Bunu beğendi.

Alt 08-01-2016, 23:47 #7

Günce

your time is limited.


Kesinlikle değerini bilenin sende değerini bilirsin elbet
En canlı örnek arkadaşın sanırım
Allah gönlüne göre versin birazda kader kısmet bu işler illaki çıkar karşına (:




sirkan_ Bunu beğendi.

Alt 08-01-2016, 23:53 #8

sirkan_

Azimli Üye


Alıntı:
DenizyıLdızı*´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgi basitleşti.
Kesinlikle arkadaşım, o ayrı bir konu zaten..





Alt 08-01-2016, 23:54 #9

sirkan_

Azimli Üye


Alıntı:
Dim-´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kesinlikle değerini bilenin sende değerini bilirsin elbet
En canlı örnek arkadaşın sanırım
Allah gönlüne göre versin birazda kader kısmet bu işler illaki çıkar karşına (:
Aynen, bakalım ne olacak, neler göreceğiz. =)





Alt 22-01-2016, 19:25 #10

Odeon

Foruma Alışıyor

Birisi olmadan diğeri saçma.
Sevilmiyorsan sevme, sevmiyorsan da sevdirme.





Alt 05-06-2016, 14:56 #11

Musty_92

Poser :)


Ikisi olmadanda olmaz ayri ayri bir secim yapmak mantiksiz





Alt 22-06-2016, 15:00 #12

Amnesiac

Acemi Üye


Sevilmek önemli. Sevmek de önemli tabi sevmiyorsan da umut vermeyeceksin. Aslında en iyisi bir insanı sevmeye başlamadan önce kendini sevmeyi öğrenmek sanırım. Kendini sevemedikten sonra bir başkasını sevmişsin ya da o seni sevmiş bi işe yaramıyor.




cynthia Bunu beğendi.

Alt 22-06-2016, 19:14 #13

cynthia

pierrot the clown


Katkısız madde ile dosdoğruca sevilmek, geçmiş travması olmadan, geçmişindeki insanın özelliklerini şu ana yüklemeden. Sonrasında da yeni doğmuş bebek gibi sevmek, öncesi olmadan. (şairliğe adım adım)




Külkedisi Bunu beğendi.

Alt 25-06-2016, 02:09 #14

Külkedisi

Unconditional Love


sevmek, cünkü sevildigine emin olamazsin demis büyüklerimiz

hakli olabilirler aslinda, cünkü bu durumlarda herkes kendisinden sorumludur

'Ben sevdim' diyebilmek, karsilik beklemeden, incitmeden, sadece 'sevdim'

Sen elmayi seviyorsun diye elma da seni sevecek diye bir sey yok, ha eger olursa o zaman cok sanslisin kiymetini bilmelisin..





Alt 26-06-2016, 11:05 #15

kul

Foruma Isınan Üye


Sevgi tabiki çok önemli ama yani birini sevebilmek bence büyük bir nimet ama ben sevilmeyi daha çok seviyorum.





Alt 29-06-2016, 21:34 #16

Ruh-ül Azam

Forum Heveslisi

İkisindende biraz lazım ikisinden birisi tek başına olursa zulüm olur kişiye.





Alt 30-07-2016, 20:52 #17

◊◊Gûñ~Іşıĝı◊◊

mavioje


tabi ki sevilmek derim..





Alt 30-07-2016, 20:53 #18

Araf

Foruma Isınan Üye


Her ikiside..hem sevmek hem sevilmek ister insan..tek taraflı sevgi olmaz ..onun adı zaten sevmek olmaz





Alt 15-08-2016, 21:05 #19

eskiAcik

ultrAslan


bence ikisi de onemli





Alt 23-08-2016, 22:55 #20

Ağustos

Forumun Tiryakisi

Sevilmek





Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler





Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:40 .