Stratovarius
Kayıt ol Yardım Ajanda Skorlu Flash Oyunlar Tatlı Portal Konuları Okundu Kabul Et
Cevapla
Seçenekler
Alt 12-07-2009, 15:46 #1

Morgan Le Fay

Lazu, lazu me..

Stratovarius



Stratovarius



Stratovarius, bir Finlandiyalı power metal grubur..
Virtüöz ayarındaki gitaristi ve klavyecisi ile meşhurdur. Grubun başını çeken Timo Tolkki Black Diamond, Forever, Visions ve Destiny gibi eşi bulunmaz şarkılar yapmıştır grup için. Gitar hususunda Satriani - Malmsteen severlerce hor gorüldü ancak çok yüksek hızlarda attığı sololar enfestir ve herkesçe çalınamaz. Fakat Timo Tolkki 2009 yılında guruptan ayrılmıştır. Stratovarius un yeni gitaristi Matias Kupiainen dir. 2009 yılından ithibaren Gurubun başını Timo kotipelto çekmektedir. Grubun mazisi 80'lere uzansa da, Malmsteen ile uzun yıllar çalışmış Jens Johansson ile Running Wild davulcusu Jörg Michael'ın gruba katılışının ardından dünyada buyuk sükse yapmıştır. En sevilen albümleri; Episode, Visions, Infinite ve Destiny'dir. Bu albümlerden üçü Finlandiya'da yılın albümü ödülünü almıştır. Stratovarius gurubu 23 yıl içinde 2.6 milyon albüm satıp rekor kırmıştır. 3 defa altın plak ödülünü almıştır. 1200 ayrı konser düzenlemiştir. 2009 yılında çıkmış olan Polaris albümü çok ses getirmiştir.






Grup Üyeleri

Eski üyeler

  • Jari Kainulainen
  • John Vihervä
  • Jyrki Lentonen
  • Antti Ikonen
  • Tuomo Lassila
  • Sami Kuoppamäki
  • Staffan Stråhlman
  • Anders Johansson
  • Katriina "Miss K" Wiiala
  • Timo Tolkki


Diskografi

  • Fright Night (1989)
  • Twilight Time (1992)
  • Dreamscape (1994)
  • Fourth Dimension (1995)
  • Episode (1996)
  • Visions (1997)
  • Visions of Europe (Live) (1998)
  • Destiny (1998)
  • The Chosen Ones (Compilation Album) (1999)
  • Infinite (2000)
  • Intermission (2001)
  • Elements Part I (2003)
  • Elements Part II (2003)
  • Stratovarius (2005)
  • Polaris (2009)



Benzer Konular

Görüntüleme:1194, Cevaplar:0

İlginizi Çekebilir >
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler





Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:17 .